Hava Durumu

İngiltere'den Bursa'ya ticaret yolculuğu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret eden İngiltere Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott ve İngiltere Türkiye Ticaret Elçisi Lord Janvrin, İngiltere ile Türkiye ve Bursa arasında ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2018 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2018 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
İngiltere'den Bursa'ya ticaret yolculuğu

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İngiltere Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, İngiltere Türkiye Ticaret Elçisi Lord Janvrin ve İngiltere İstanbul Başkonsolosu Judith Slater ile Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamında bir araya geldi. Göreve gelişinin ardından Bursa'ya ilk ziyaretini gerçekleştiren Büyükelçi Chilcott, Başkan Aktaş'tan Bursa hakkında bilgiler aldı. Chilcott, Bursa ile İngiltere arasındaki ticari ilişkilerle ilgilendiklerini belirterek, "İngiltere, Türkiye'nin 2. büyük ihracat ülkesi... Maksadımız ticaretimizi daha artırmaktır. Bursa, ticari ilişkilerde çok hayati bir rol oynuyor" dedi.


Türkiye ve Avrupa için Bursa'nın önemini bildiklerini söyleyen Ticaret Elçisi Janvrin de Türkiye'nin büyük fırsatlar sunduğunu vurgulayarak, Türkiye ve İngiltere arasındaki iş birliklerini güçlendirmeyi istediklerini anlattı.
Başkan Alinur Aktaş da konuklarına Bursa'nın değerleri ve potansiyeli hakkında detaylı bilgiler vererek, "Bursa, gelişen bir şehir. Uludağ gibi bir değeri var. Tarımı, turizmi, sanayi şehri gibi pek çok özelliğiyle Bursa'nın vizyonunda, artık uydu şehirler oluşturmayı hedefliyoruz. Bursa'da katma değeri yüksek yatırımlara ihtiyaç var" dedi.


Başkan Aktaş, ziyaretin sonunda Büyükelçi Dominick Chilcott ve Ticaret Elçisi Lord Janvrin'e Bursa'ya özgü el yapımı ipek tablo hediye etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.