Hava Durumu

İngiltere'den ABD'ye 'Manchester' tepkisi

İngiltere hükümeti Manchester saldırısına ait olay yeri görüntülerini sızdıran ABD'ye tepki gösterdi. 

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2017 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2017 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
İngiltere'den ABD'ye 'Manchester' tepkisi

Söz konusu görüntüler ilk önce New York Times gazetesi tarafından paylaşıldı. Gazete fotoğrafları İngiliz yetkililerden aldığını yazdı.

Fotoğraflarda parçalanmış bir sırt çantası, şarapnel parçaları ve fünye olabileceği belirtilen bir cihaz bulunuyor. New York Times'tan sonra İngiliz basını da görüntüleri paylaştı.

İngiliz hükümetinden gelen açıklamada "Çok öfkeliyiz. Bu kesinlikle kabul edilemez" ifadesi yer aldı.  ABD ve İngiltere arasında istihbarat bilgilerinin sızdırılmasına ilişkin kaygılar daha önce de dile getirilmişti.

İngiliz hükümeti yetkilisi "ABD sisteminden sızan fotoğraflar kurbanlar, aileleri ve halk için ıstırap verici olacak." İfadesini kullandı.

İngiltere İçişleri Bakanı Amber Ruddi  ABD'nin intihar bombacısı Salman Abedi'nin kimliğini, soruşturma sürerken ifşa etmesinden rahatsızlık duyduğunu ifade emiş, Washinton'a 'bu bir kez daha olmasın' uyarısını yapmıştı.

Zanlılardan birinin çantasında patlayıcı madde bulundu

Manchester saldırısıyla bağlantılı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınanların sayısı 7'ye yükseldi. Gözaltına alınan zanlılardan birinin çantasında patlayıcı madde bulunduğu belirtildi.

İngiliz basınında yer alan son bilgilere göre, saldırgan Salman Abedi'nin 23 yaşındaki ağabeyi İsmail Abedi gözaltına alındı. Ayrıca küçük erkek kardeş Haşim Abedi de, Libya'da güvenlik güçlerince yakalandı.

İsmail Abedi dışında İngiltere'de olayla ilişkili iki kişi daha gözaltına alındı.Manchester polisi tarafından Blackley bölgesinde bir kadının, ülkenin Nuneaton bölgesinde de bir erkek şüphelinin gözaltına alındığı açıklandı.

İngiliz polisi, Manchester Arena konser salonunu kana bulayan Libya kökenli Salman Ramadan Abedi adlı intihar eylemcisinin uluslararası terör örgütleriyle bağını araştırıyor.

Salman Abedi'nin babası ve kardeşinin Trablus'ta gözaltına alındığı bildirilmişti. Baba Ramazan Abedi, tutuklanmadan önce Reuters'a yaptığı açıklamada oğlunun IŞİD ve benzeri radikal gruplarla bağlantısı olmadığını savundu:

"Salman güney Manchester'da Northenden kolejinde okuyordu. Hiçbir sorunu yoktu. Üstelik ilk iki dönemi yüksek notlarla geçti. Kendisiyle en son 5 gün önce konuştum."

Diğer yandan, IŞİD'in üstlendiği kanlı saldırı'da hayatını kaybedenler için Manchester'da anma etkinlikleri düzenlenmeye devam ediyor. Saldırıda 22 kişi hayatını kaybetti, 64 kişi yaralandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.