Hava Durumu

İngiltere'de yaşayan Türkler sandık başında

İngiltere'de yaşayan Türk vatandaşları 24 Haziran'da Türkiye'de gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 27'inci dönem milletvekili seçimleri için ülkenin çeşitli yerlerine kurulan sandıklara gitmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2018 23:49
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2018 23:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
İngiltere'de yaşayan Türkler sandık başında

İngiltere'de yaşayan Türk vatandaşları, Türkiye'de 24 Haziran'da gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı ve 27'inci dönem milletvekili seçimleri için oy kullanmaya başladı. İngiltere'de bu sene seçimler için Başkent Londra'da 30 ve Edinburgh'ta 1 olmak üzere toplamda 31 sandık kuruldu. Büyükelçiliğin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada ise, "Oylama, demokratik olgunlukla, huzur içerisinde ve sağlıklı biçimde sürüyor. Londra gibi Edinburg'da da oy verme işlemleri bu sabah başladı. Demokratik hakkımızı kullanalım ve irademizi sandığa yansıtalım" ifadelerini yer aldı. 
 

Oy verme işlemlerinin sağlıklı bir şekilde devam ettiğini belirten Türkiye Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ise, "Bir bayram sevinci yaşıyoruz, ama bu demokrasinin bayramı, demokrasi şöleni onun için böyle bayram havasında geçiyor" ifadelerini kullandı. 
 

Seçimin önemine değinen Büyükelçi Bilgiç, tüm vatandaşları demokratik hakları olan oy kullanma işlemini gerçekleştirmek üzere sandığa çağırdı. Kurulan sandıklarda oy verme işlemi 4 gün sürecek. İngiltere'de yaklaşık 90 bin seçmenin kayıtlı olduğu biliniyor. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.