Hava Durumu

İlkgüneş Okulları'ndan Ramazan Şenliği

Özel İlkgüneş Okulları öğrencileri ve velileri 'Hoş Geldin Ramazan' etkinliğinde bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2017 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2017 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
İlkgüneş Okulları'ndan Ramazan Şenliği

Bursa Hidayet Vakfı Okulları her yıl gelenekselleşen Ramazan Şenliklerini bu yıl Mihraplı Parkında tüm öğrencilerin ve velilerin katılımı ile gerçekleştirdi. Vakfın 4 okulunun da şenliğe katılım sağladığı bu etkinlikte küçükten büyüğe herkes doyasıya eğlendi. Velilerin de katıldığı bu etkinlikte hem sohbet edildi hem de öğrencilerin ezberledikleri manileri dinleyerek keyifli dakikalar geçirdi. Vakfın okullarından biri olan Özel İlkgüneş Okulu Müdürü Mehmet İstemihan Bursa Hayat Gazetesine yaptığı açıklamada her yıl Ramazan Şenliklerini yaptıklarını ifade etti. Amaçlarının öğrencileri dört duvar arasından çıkarmak olduğunu söyleyen İstemihan, aynı zamanda da Ramazan ayının çocuklara öneminin anlatılmak istendiğini ifade etti.

ERDEMLİ GENÇLİK YETİŞTİRİYORUZ

Ramazan ayının önemini çocuklara anlatıldığını belirten Mehmet İstemihan, ilim ve inançlar doğrultusunda Türkiye için erdemli gençlik yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi. İstemihan, " Hidayet Vakfı eğitim çatısı altında bizler dört okulu bulunmaktadır. Her yıl geleneksel olarak bu etkinliği yapıyoruz. Ramazan'ın gelişinin önemini vurgulamak için çocuklarımızla beraber velilerimiz ile birlikte hem bu ayın idrakine varmak hem de bu ayın güzelliğini yaşamak çocuklarımızın gerek bugününü gerek yarınlarını bu ayın önemli bir gün olduğunu tekrar etmek için böyle bir etkinlik yapıyoruz. Kurumlarımız genellikle amacı ve vizyonu inançlı ve erdemli bir gençlik yetiştirme gayretini sarf ediyoruz. Aynı zamanda ilimle de taçlandırıp gelecek Türkiyesi'nde önemli adımlar atıp sağlam yere basabilecek bir nesil yetiştirebilmek için gayret sarf ediyoruz. Bu etkinlikte dört okulumuz var. Anaokulundan tutun liseye kadar bütün kademelerde öğrencilerimiz var. Çocuklarımız Ramazan manisi ezberlediler. Ezberlemiş oldukları ilahiler var" dedi.

ÇOCUKLARI DÖRT DUVARDAN ÇIKARDIK

Doğal ortamın çocuklar üzerindeki etkisinden bahseden İstemihan, " Çocuklar dört duvar arasında ders işliyorlar. Biz etkinlikleri okul içerisinde yaptığımız zaman sabahtan akşama kadar aynı mekânda oldukları için farklı bir ortam olmadığı zaman pek verim vermiyor. Aynı zamanda Ramazanın da gelişi ile beraber bu yemek yeme faslı güzel bir şekilde kapatmak istedik. Malumunuz doğal çevre insan psikolojisinde önemli bir yere sahiptir. Bu etki ile hem insanlarımızı şehrin keşmekeşinden uzaklaştırarak doğa ile baş başa bırakmak istedik" şeklinde konuştu.   

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.