Hava Durumu

İkinci el araç alacaklar bu tarihlere dikkat!

İkinci el araç piyasasında yaşanan olağanüstü fiyat artışlarına rağmen piyasa oldukça hareketli bir süreçten geçiyor. Bunun yanında bu dönemde araba almak isteyen ancak fiyatların çok yüksek olması nedeniyle beklemede olan çok sayıda vatandaş bulunuyor. İşte tahmini ikinci el araçların fiyatlarının düşeceği tarih...

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2020 21:38
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2020 21:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
İkinci el araç alacaklar bu tarihlere dikkat!

İkinci el araç piyasası son dönemlerde en hareketli sürecini yaşıyor. Çok sayıda etmenin biraraya gelmesiyle oldukça yükselen talep karşısında ise araba stoğu sorunu yaşanıyor. Bu dönemde ise oluşan talep, stok sorunu ve uygun kredi imkanları nedeniyle fiyatlar oldukça yükselmiş durumda bulunuyor. İkinci el araba alacak olan vatandaşlar ise fiyatların ne zaman düşeceğini araştırıyorlar. Peki süreç nasıl şekillenecek? İşte uzmanların ikinci el araç fiyatlarına ilişkin yapmış oldukları değerlendirmeler.

İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARI NE ZAMAN DÜŞECEK!

İkinci el araç fiyatları 2019 yılının ikinci yarısından itibaren yükselme trendi içerisinde. Merkez Bankası'nın Temmuz 2019'dan sonraki faiz indirimi hamleleri ve kredi oranlarında yaşanan indirimler talebin artmasına neden oldu. Kademeli olarak yükselen fiyatlar 2020 yılı başında bu ivmesini korudu. Mart ayı döneminde koronavirüs salgını piyasayı biraz durdurmuş olsa da normalleşme sürecinde talepler daha da arttı. Öyle ki pandemiden sonra toplu taşıma kullanmak istemeyen vatandaşlar araba almak istediler. Bu dönemde gelen yeni kredi kampanyaları ise fiyatların tırmanmasına neden oldu. Sıfır ve İkinci El Araç Stoğu Çok Az İkinci el araba fiyatlarının bu kadar yükselmesinde en önemli etmen ise pandemi sürecinde sıfır araç üretiminin olmaması olarak gösteriliyor. Uzmanlar piyasaya sıfır araç girişinin olmaması nedeniyle beklemek istemeyen müşterilerin ikinci ele yöneldiğini ifade ediyorlar. Üretim başlamış olsa da araç stoğunun olmaması fiyatların yüksek bantta kalmasına neden oluyor.

İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARI İÇİN YILSONU DEĞERLENDİRMESİ

Sıfır araç üretimin başlaması ile birlikte piyasada stokların azalması ile fiyatlar yükselmişti. Bu durumun 2020 yılsonuna doğru normale dönebileceği belirtiliyor. 2020 yıl sonunda araç stoklarının artması ve normal seviyeye ulaşması ile fiyatlarda değişmeler ve düşmeler olabileceği ele alındı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.