Hava Durumu

İkinci darbe ihtimali CHP'nin iktidar olasılığı kadar!

AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, Bursa Hayat Gazetesi'ne gerçekleştirdiği ziyarette gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Mesten, ikinci darbe girişimi söylentileri hakkında, "İkinci bir darbe olasılığı, CHP'nin yeniden iktidar olması kadar düşük bir ihtimal" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2016 09:36
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2016 09:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
İkinci darbe ihtimali CHP'nin iktidar olasılığı kadar!

Furkan KAHRAMAN

AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, Bursa Hayat Gazetesi'ne bir ziyaret gerçekleştirerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İmtiyaz Sahibi Nazım Maral ile bir araya gelen Mesten, 15 Temmuz darbe girişiminin büyük güçlerin kurguladığı bir senaryo olduğunu dile getirdi. İşgal girişimin başarısız olmasının ardından başka araçlarla Türkiye'nin abluka altına alınmak istendiğini ifade eden Mesten, "Moody's'in açıklaması bu girişimin eseridir. Türkiye ekonomik bağımsızlığına ulaşıp, IMF boyunduruğundan çıktıktan sonra uluslararası finans kapitalizmi durumdan rahatsız oldu. Bu olayın arka planını görmek için sadece 15 Temmuz'a değil öncesine de bakmak gerekiyor. Gezi olaylarından bu yana kendilerine göre raydan çıkan Türkiye'yi yeniden dizayn etmek istediler. Cumhurbaşkanımız işin başında olduğundan önce onu tasfiye etmek sonra da AKP'den kurtulmak için 4 senedir operasyon peşindeler. Bunun en son örneği 15 Temmuz'dur. Millet bizim notumuzu 14 yıldır yükseltiyor. Moody's'in söyledikleri vız gelir tırıs gider" dedi.

KISA VADEDE MÜMKÜN DEĞİL

İkinci darbe ihtimali hakkında da konuşan Mesten, bu girişimin yakın vadede mümkün olmadığını söyleyerek, "İkinci bir darbe olasılığı, CHP'nin yeniden iktidar olma olasılığı kadardır bana göre. Özellikle kurmay kadronun hepsi açığa çıktı. ByLock sistemi ile de memurlar arasındaki yapılanma ortaya çıktı. Bu yapının beli kırıldığı gibi kafası da kopartılacaktır. Geriye kriptolar kalsa da bunların darbe yapma olasılığı da oldukça düşüktür" dedi. Kamuda görevden almaların oluşturduğu mağduriyetin algı çalışması olduğunu dile getiren Mesten, "Darbe girişiminin hemen ertesinde yani ilk bir haftada devlet bir refleks göstererek FETÖ'ye ait kurumlarda çalışan kişileri tespit ederek önlem aldı. Belki bu bu noktada bir mağduriyet yaşanmış olabilir ama sonraki çalışmalarda bu oran sıfıra yakındır. Devletin kendi selameti için çok titiz bir çalışma yürütülüyor. Darbe girişiminde başarısız olanlar, mağduriyet kartını ortaya sürerek kamuoyu oluşturmak için çabalıyorlar" ifadelerini kullandı. Mesten, açığa alınanların haklarını arayabildiğini ve devletin konuyla yakından ilgilendiğini sözlerine ekledi.

KILIÇDAROĞLU'NUN KULAĞINI ÇEKTİLER

Son günlerin tartışma konusu olan 'Yenikapı ruhu' hakkında da değerlendirmelerde bulunan Mesten, bu ruhu milletin oluşturduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımız darbe gecesi 'sokaklara çıkın' açıklaması yapmadan önce vatandaşlarımız zaten sokaklara dökülmüştü. Bu ruh AK Parti'den bağımsız olarak vatandaşlarımızda mevcut zaten. Milletin bu talebine karşılık verilebilmesi için bütün partiler davet edildi, teklif götürüldü. MHP başından beri darbenin karşısında olduğu için davetimizi kabul etti. CHP ise zaten Yenikapı'ya gönülsüz geldi. Önce gelmeyeceğini açıkladı, sonra da gelmeyi kabul ettiler. Yenikapı ruhunun ortaya koyduğu bu birliktelik CHP'yi ya da parti içindeki fraksiyonları rahatsız etti. Kılıçdaroğlu fabrika ayarlarına döndü. Milletin oluşturduğu birliktelik onu rahatsız etti. FETÖ'nün adını söylemeden sözcülüğünü yapıyorlar. Bu durum CHP'nin geleneksel çizgisine de uymuyor. Parti tabanı da bundan rahatsız. Nasıl bir süreç işledi ki Kılıçdaroğlu bu noktaya geldi. Bu konuyla alakalı Artvin'deki suikast girişimi Kılıçdaroğlu'nun kulağının çekilmesi girişimi oldu. Bu olaydan sonra görüşlerinde değişiklik yaşandı. Kaldı ki CHP'nin Yenikapı ruhunun oluşmasına bir katkısı yok.

DAĞ'IN GELECEĞİ TURİZMDE

Bursa'nın doğal güzellikleriyle ünlü Dağ yöresinin geleceğini turizmde gördüğünü belirten Mesten, tarım, hayvancılık ya da sanayinin bölgenin gerçek potansiyelini yansıtmadığını söyledi. Turizm için altyapı çalışmalarının tamamlanması gerektiğinin altını çizen Osman Mesten, "Dağ yoluna 2 kilometre da çift yönlü yol yapılacak. Yolun asıl problemi olan barajdan sonrası bu şekilde tamamlanacak. Orhaneli çıkışında devam eden yol çalışmasında sıcak asfalt döküldü. Keles kısmında kalan yol ise Orhaneli tarafında yapılacak viyadükle birlikte genişletilerek hizmet verecek. Kapıkaya mevkiinde ise 4 tane tünel planlıyoruz. Bu tünellerle Kapıkaya Erenler'e bağlanarak şehirlerarası yol halini alacak ve Afyon ve Kütahya'ya ulaşım daha kolay olacak. Keles yolu da sıcak asfaltla beraber genişletilince yayla turizmi konusunda girişimler de daha hızlı bir şekilde devam edecek. Tesisler açılmaya başlandı, Kocayayla'ya büyük yatırımcılar geliyor, Soğukpınar'a büyük bir yatırım planı var. Bu projelerin tamamlanmasıyla Dağ yöresi turizmde daha parlak bir noktada olacak" dedi.

.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.