Hava Durumu

İkinci dalga ile mücadele eden ülkede evden çıkışlara sınırlama getirildi!

Çekya'da korona virüs vaka sayılarında artış yaşanıyor. Hükümet gıda satışı yapan dükkanlar ve eczaneler dışında tüm dükkanların kapatılmasını kararlaştırdı. Evden çıkışlara ise doktora ve markete gitmek dışında sınırlama getirilen ülkede söz konusu kısıtlamaların 3 Kasım Salı gününe kadar devam edeceği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2020 00:43
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2020 00:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
İkinci dalga ile mücadele eden ülkede evden çıkışlara sınırlama getirildi!


Orta Avrupa ülkelerinden Çekya'da 11 bin 984 yeni vaka ile korona virüs pandemisinin başından bu yana bugün en yüksek vaka tespit edildi. İkinci dalganın sert yüzünü gösterdiği ülkelerden bir diğeri olan Çekya'da vak'a sayısı her geçen gün artarken, ülkedeki aktif korona virüs vak'asının ise 113 bin olduğu belirtildi. Artan vak'aların sağlık sistemi üzerinde büyük yük oluşturmasından hareketle Çekya hükümeti bugün yeni bir dizi önlem aldı. Sağlık Bakanı Roman Prymula sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada yarından itibaren geçerli olmak üzere vatandaşların evlerinden çıkışına sınırlama getirildiğini, gıda maddesi satan dükkanlar ve eczaneler dışındaki tüm iş yerlerinin kapalı olacağını bildirdi. Bu kapsamda vatandaşlar evlerinden yalnızca doktora, market alışverişine çıkabilecek, yeşil alanlar ve parklarda en fazla iki kişi bir arada olabilecek. Gıda ve temizlik maddeleri satan iş yerleri, eczaneler dışındaki tüm iş yerleri kapalı olacak.


Kamusal alanlarda maske takmanın zorunlu olduğu ülkede okullar, restoranlar, barlar halen kapalı bulunuyor. Yarından itibaren yürürlüğe girecek önlemlerin şimdilik 3 Kasım Salı gününe kadar geçerli olacağı bildirildi. Çekya Başbakanı Andrej Babis ise son önlemlerin sağlık sistemi üzerindeki yükü hafifletmek ve vak'a sayısındaki artışı frenlemek amacıyla alındığını açıkladı.


Öte yandan Çekya İçişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Jan Hamaczek korona virüse yakalandı. Sosyal medya hesabından korona virüs testinin pozitif çıktığını duyuran Hamaczek kendisini karantinaya aldığını, çalışmalarına ise evden devam edeceğini bildirdi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.