Hava Durumu

İki ülke arasında gerilim tırmanıyor!

40 askerin öldüğü patlamanın ardından Hint korgeneral açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2019 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2019 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
İki ülke arasında gerilim tırmanıyor!

Nükleer güç sahibi iki ülkeyi karşı karşıya getiren krizde, gerilimi tırmandıracak yeni bir açıklama geldi.

Milliyet'in haberine göre Hindistan ordusundan Korgeneral K.J.S Dhillon, gazetecilere 40 askerin öldüğü canlı bomba saldırısında Pakistanistihbaratının parmağı olduğunu söyledi. Korgeneral Dhillon, "Grubun liderlerini izleyip bulduk, Pakistan gizli servisi ISI tarafından kontrol ediliyorlar" dedi.

Geçen hafta tartışmalı bölge Keşmir'de bir konvoyu hedef alan bomba yüklü araç, 1989'dan bu yana en kanlı saldırıya yol açmıştı. Saldırıyı Pakistanmerkezli Ceyş-i Muhammed örgütü üstlenmişti.

Gerilim internete de sıçradı. İnternetin en büyük arama motoru olan Google'ın arama çubuğuna 'dünyanın en iyi tuvalet kağıdı' yazınca Pakistan bayrağı fotoğrafları geliyor.

Pakistan bayrağı şeklindeki tuvalet kağıdı, saldırıdan birkaç gün sonra Hindistan merkezli bazı bloglarda görülmüş, hafta sonu sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri haline gelmişti.

Ardından korsanlar Google'ın arama sonuçlarını değiştirerek, tuvalet kağıdı fotoğrafı aramalarında Pakistan bayrağının gelmesine sebep oldu. Google henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Yeni Delhi yönetimi, askerlerin öldürüldüğü saldırının ardından İslamabad yönetimini 'teröre destek vermekle' suçladı. Pakistan yönetimi ise suçlamaları reddediyor. Taraflar, karşılıklı olarak büyükelçilerini de geri çağırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.