Hava Durumu

İftarda bir araya geldiler

Türk Kızılay Bursa Yönetimi tarafından iftar programı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2019 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2019 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
İftarda bir araya geldiler

Türk Kızılay Bursa ailesi iftarda bir araya geldi.

BURFAŞ Beşevler Tesisleri'nde gerçekleşen organizasyona Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi  Yusuf Ramazan Saygılı, Yıldırım Belediye Başkan Vekili  Ali Molla Salih, ilçe şube başkanları, yönetim kurulu üyeleri, gönüllüler ve bağışçılar katıldı.

GÜRKAN: KIZILAY ARTIK TÜM DÜNYADA VEREN EL  HALİNE GELDİ

Programda açılış konuşmasını yapan Türk Kızılay Bursa Başkanı Davut Gürkan, sözlerine başta bağışçılar ve gönüllüler olmak üzere Kızılay Bursa il ve ilçe yönetim kurulu üyelerine, şube başkanlarına,kadın ve gençlik kollarına, çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ederek başladı.  

Konuşmasında hayır yapmanın  da hayra vesile olmanın da bir nasip meselesi olduğunu söyleyen Başkan Gürkan,  "Hayır yapmak Allah'ın kullarına bir lütfu ama güzel bir husus daha var ki o da hayra vesile olabilmektir. İşte bu noktada en büyük mükafatı, Kızılay'da emeği olanlar alıyor.  Bu kurumda hizmet vermekten dolayı ne kadar gururlansak azdır. 151 yıl önce dört idealistin başlatmış olduğu yürüyüş, bugün 142 ülkeye ulaşan, geçtiğimiz yıl 23 milyon 842 kişiye yardımını ulaştıran bir kurum haline geldi. Türk Kızılay artık tüm dünyada veren el haline haline geldi.Hem Türk Milleti adına hem de Türk Kızılay adına onur ve gurur duyuyoruz. Bizler bu kurumda hizmet etmeyi güzel bir nasip olarak görüyor ve bu bilinçle çalışmalarımızı yürütüyoruz"dedi.

SAYGILI: GÜCÜMÜZÜ MERHAMETE DAYALI MEDENİYETİMİZDEN ALIYORUZ

Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Ramazan Saygılı ise, Bursa Kızılay'ın yönetim kurulu Kızılay'ın merhamet elini güçlendiren herkese teşekkür ederek, şunları söyledi:

İçinde bulunduğumuz, yaşadığımız medeniyet, rahmet medeniyetidir. Bizim medeniyetimizde ayrılık yok, paylaşmak,iyiliği yaşatmak, büyütmek ve paylaşmak var.  Biz bu gücü temelleri merhamete dayalı olan medeniyetimizden alıyoruz. İşte bu bilinçle bizler dünyanın neresinde bir mazlum, bir mağdur varsa dokunmayı bir görev biliriz.  Türk Kızılay Bursa ailesi de bu anlamda üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Allah razı olsun. İnşallah hep birlikte merhamet elimizi tüm dünyaya uzatmaya devam edeceğiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.