Hava Durumu

İçişleri Bakanı Soylu Siirt'te!

Nevruz kutlaması ve güvenlik korucularının yemin törenine katılmak için Siirt'in Eruh ilçesine gelen İçişleri Bakanı Soylu, "PKK'yı bu topraklardan silip atacağız" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2017 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2017 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
İçişleri Bakanı Soylu Siirt'te!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir dizi programa katılmak amacıyla Siirt'e geldi. Soylu, buradan Nevruz kutlamaları ve güvenlik korucularının yemin töreni için Eruh ilçesine geçti. İlçe Jandarma Komutanlığında düzenlenen törende konuşan Soylu, Cazibe Merkezi Programı'yla sadece Siirt'te 7 bine aşkın vatandaşın iş bulacağını vurguladı. Yarına umutla baktıklarını anlatan Soylu, "Parolamız kardeşliktir bunu herkes bilmektedir. Millet artık büyük bir irade ortaya koymuştur. Bu ilin milletvekili olduğunu iddia eden ama aslında terör örgütünün vekili olan malum partinin elemanları, milletvekilleri bu bölgede inanınki rahat gezemiyorlar. Eskidendi o, artık millet terörün hesabını soruyor. Artık millet insanların karşı karşıya kaldığı işsizliğin hesabını soruyor. Esnaf bunları görünce kepenklerini kapatıyor yüz çeviriyor. Bu irade önemlidir. Çünkü millet arkanızda olduktan sonra her meseleyi halledersiniz. Milletimiz artık hizmet üretmek yerine terör örgütünü yardım eden, para ödeyen, çocuklarını dağa kaçıran ve kaçırmasına aracılık eden, araçlarıyla örgüte silah taşıyan, belediyelerin elinde bozuk yollarda, akmayan sularla yaşamaktan bıkmıştır. Ve devletimiz bu meseleye müdahale etmiş milli iradeyle birlikte teröre bulaşmış bu belediyelere görevlendirme yaparak yeniden hizmet üretir, yol yapar, altyapı yapar hale gelmiştir. Biz sadece güvenlik tesis etmekle meşgul olan insanlar değiliz. Bu insanların demokrasisini muhafaza etmek, bu insanların hukukunu muhafaza etmekle de sorumluyuz. Ve bu sorumluluk bize millet tarafından mili irade tarafından tevdi edilmiş bir sorumluluktur" dedi.

"Güzel günler bizi beklemektedir"
Milleti istismar eden kim olursa olsun hangi terör örgütleri olursa olsun hepsiyle mücadele etmekte kararlı olduklarını aktaran Soylu, "DAEŞ, FETÖ, PKK, KCK, PYD, YPG, DHKP-C ve her neyse bunlarla mücadele etmek ve bunların ipliğini pazara çıkarmak bizim boynumuzun borcudur. Bütün bu oyunları görmek ve bilmek durumundayız. Karşımızdaki cephenin ne olduğun ne istediğini biliyoruz. Artık meseleleri görmezden gelen hareket kabiliyeti sınırlı ve insanlarını kaderlerine terk eden o eski Türkiye yoktur. Devletimiz bütan birimleriyle bu meseleye hakimdir ve açıkça da ifade ediyorum, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım, kahraman güvenlik korucularımız jandarmamız, emniyetimiz, askerimiz ve milletimizle beraber bilinmelidir ki bu PKK'yı bu topraklardan silip atacağız, hep birlikte silip atacağız. Bu milletin projesidir, bu milli iradenin ortaya koyduğu projedir. Zor günler geçiriyoruz ama önümüzde güzel günler bizi beklemektedir. Bu toprakların şifresi nedir biliyor musunuz? Huzur ve istikrardır. Ve bu toprakların bir şifresi daha var, bizi ne zaman zora düşürmüşlerse biz zordan ve sıkıntıdan hep milli iradeyle ve demokrasiyle oyla ve reyle ve sandıkla istikametimizi bularak yolumuzu bulmuşuz" diye konuştu.

Kadınlar Bakan Soylu'nun önünü kesti 
Tören, 101 güvenlik korucusunun yemin etmesiyle sona erdi. Bakan Soylu, daha sonra, ilçe merkezinde düzenlenen Nevruz etkinliğine katılmak üzere yola çıkarken, konvoyunun önü ellerinde Türk bayrağı taşıyan kadınlar tarafından kesildi. Yaşlı bir kadın Bakan Soylu'dan çocuğu için iş isterken, bazı kadınlar da içinde talepleri olan mektupları verdi. Bakan Soylu, küçük bir çocuğu kucağına alarak sevdi, daha sonra cebinden para çıkararak çocuklara harçlık verdi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.