Hava Durumu

İbadi'den DEAŞ açıklaması

İbadi, savaş cephesindeki yabancı askerlerin varlığıyla ilgili açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2017 23:58
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2017 23:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
İbadi'den DEAŞ açıklaması

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, Musul kent merkezinin  batı yakasının geri alınması için başlatılan askeri operasyonda Irak ordusunun  kısa sürede ciddi ilerleme kaydettiğini bildirdi. 

İbadi, başkent Bağdat'ta düzenlediği haftalık basın toplantısında,  Musul'un batı yakasını elinde tutan DEAŞ militanlarının durumuna ilişkin, "DEAŞ  unsurları büyük bir yenilgi içinde. Irak güçlerinin Musul Havalimanı'nın çevre  bölgelerine yaklaşması da bunu kanıtlar nitelikte." diye konuştu.

İbadi, Musul halkı ve emniyet güçleri arasında güçlü bir dayanışma  olduğunu söyledi.

Savaş cephesindeki yabancı askerlerin varlığıyla ilgili ise İbadi,  Musul'un batı yakasında Irak güçlerinin yanında sadece ABD, Fransa, İngiltere ve  diğer yabancı askeri danışmanlar bulunduğu bilgisini verdi.

DEAŞ'ın ortaya çıkıp, Irak topraklarının üçte birini elinde tuttuğu  dönemi hatırlatan İbadi, şunları kaydetti:

"Kimse DEAŞ'ın Irak'ta böyle kolay bir şekilde ortadan kaldırılacağına  inanmıyordu. Irak'ın bir devlet olarak sona erdiğine, birkaç devlete bölündüğü  kanısındaydılar. Bir zamanlar Bağdat'ın kuzeyinden itibaren sınırlar vardı. Biz  (Irak merkezi hükümeti) ve Kürdistan Bölgesi arasındaki karayolu bağlantısı kopmuş, aramızdaki bölgeyi DEAŞ kontrol ediyordu."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.