Hava Durumu

Hükümetten FETÖ firarisi Adil Öksüz açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, firari FETÖ'cü Adil Öksüz'ün eşi ve kayın biraderinin ABD'de görüntülenmesine ilişkin "Demokrasiye inanan bir ülkenin mutlaka bu FETÖ mensuplarını, hele Adil Öksüz gibi birini bir an evvel iade etmesi lazım" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2018 18:31
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2018 18:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Hükümetten FETÖ firarisi Adil Öksüz açıklaması!

Kültür ve Turim Bakanı Numan Kurtulmuş, Habertürk TV'de konuştu. FETÖ firarisi Adil Öksüz'ün ailesinin ABD'de görüntülenmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, "Seçim ile FETÖ'ye karşı operasyonları birbirinden ayırt etmek lazım.Almanya ile ABD ile ya da bir başka müttefikimiz olan ülke ile geçmişimiz var. Bırakın müttefik olmayı herhangi bir şekilde demokrasiye inanan bir ülkenin mutlaka bu FETÖ mensuplarını, hele Adil Öksüz gibi birini bir an evvel iade etmesi lazım. Oralarda barındırmaları kabul edilebilir bir şey değil. Empati yapsınlar. Diyelim Almanya'da hükümeti yıkmak isteyen kişiyi biz ülkemizde barındırsak, aynı şekilde ABD'de hükümeti yıkmak isteyen kişiyi barındırmaya çalışsak... Bu kabul edilebilir bir şey değil. Hiçbir hukuka sığmaz. Bu ülkelerden beklentimiz bir an önce iade etmeleri" diye konuştu.

Muhalefetin FETÖ elebaşının iade süreciyle ilgili eleştirilerine yanıt veren Kurtulmuş, "İlk günden itibaren başta Feto'nun kendisi olmak üzere iade ile ilgili doyaları Türkiye vaktinde göndermiştir" dedi.

İade taleplerinin zamanında yapıldığını kaydeden Kurtulmuş, "Davaların her birinde Feto'nun bir numaralı sanık olarak yargılandığı davalar var, müebbet hapis aldığı sonuçlar var. İlgili ülkelere iletmiş olduk. Bunların sonuçlanması gerekirdi" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.