Hava Durumu

Hızlı tren Bursa'ya değer katacak

Bursa, 67 yıllık hayali olan hızlı trene kavuşmaya hazırlanıyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "2019 yılında Bursamız dünyaya demiryolu kapısını açacak. Turizmden, ticarete kadar şehrimiz farklı bir vizyona kavuşacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2018 08:57
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2018 08:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Hızlı tren Bursa'ya değer katacak

Bilal KAYAALTI- Elif KUŞ

2012 yılında temeli dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in katılımıyla atılan Bursa Hızlı Treni inşaatı, tünellerde yaşanan çökmeler ve güzergâh değişikliklerinden dolayı 6 yıldır bitirilememiş, Bursalılar bir türlü trene binememişti. Ocak ayında AK Parti Bursa Kadın Kolları Kongresine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  hızlı tren inşaatının 2019 yılında tamamlanacağı müjdesini vermesinin ardından, çalışmalar tüm süratiyle devam ediyor. Saatte 200 kilometre hıza ulaşacak ve aynı zamanda yük de taşıyabilecek olan hızlı treninin Bursa turizmi başta olmak üzere sanayiciye, iş insanlarına ve ticarete büyük katkısı olacağını dile getiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, gazetemize demiryollarının önemini anlattı.

'HASRET BİTECEK'

Güvenli ve sağlıklı ulaşımın adresinin demiryolunda seyahat etmek olduğunu ifade den Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursalıların uzun yıllardır hasret kaldığı trene kısa süre sonra bineceğini hatırlatarak şunları söyledi: "Hızlı tren ulaşımı rahatlatacak, insanların Bursa'ya daha rahat gelmesini sağlayacak.  Şehrimize gelmek isteyenler tren ulaşımını tercih edecek. Konya'dan, Ankara'dan günü birlik gelmek isteyenler için bizim şehrimiz cazibe merkezine dönüşecek. Artık tren yolculuğu dünyada tercih edilen toplu ulaşım sistemine dönüştü, huzurlu ve güvenli ulaşım haline geldi. İnsanlar strese girmeden kısa ve uzun mesafelere kahvesini, çayını yudumlayarak sevdiklerine kavuşuyor. Çin'de maglev denilen sistem var. 300 kilometre hızla giden trenler var. Biz Şangay'dan havaalanına 50 kilometrelik mesafeyi sekiz dakika gibi çok kısa sürede gelmiştik. Şimdi, yola çıktığın zaman trafik duracak mı diye hesap yapmıyorsun, demiryolu ve tren böyle bir şey. Bursa'dan Ankara'ya, Bursa'dan İstanbul'a. Hatta 3 başkent birleşmiş olacak. Bu sayede Anadolu topraklarındaki medeniyetlerin önemli merkezlerini birbirlerine bağlanacak" şeklinde konuştu.

'TURİZME DE KATKISI OLACAK'

Balat'ta hızlı tren inşaatının tüm hızıyla sürdüğünü kaydeden Mustafa Dündar, şöyle konuştu: "Tabi Bursa, eskiden beri treni olan bir şehirdi. Nedendir bilinmez, hangi düşünceler hâkim olduysa kaldırılmış, raylar sökülmüş. Şimdi Bursa trene hem de hızlı olanına yeniden kavuşuyor. Balat'taki çalışmalar gece gündüz demeden devam ediyor. Tren,  kentimizin hem turizmine, hem de ticaretine büyük katkısı olacak. Vizyonumuz bir kat daha artacak. Ulaşımı bir yerden aldığınızda o şehirler geriye gider. Ama ulaşımı çeşitli hale getirdiğinizde şehirlerin karizması artar. Benim milletvekilliği yaptığım dönemde çevre yoluyla ilgili hedef belirlemiştik, yatırımları buraya yönlendirmiştik. Bu sayede çevre yolu yapıldı, trafikte rahatlama yaşandı. Allah nasip ederse 2019'da Bursamız hızlı trene kavuşacak. Cumhurbaşkanımız bu müjdeyi verdi. Hasret bitecek. Bu hasretin sona ermesi demek, ulaşımın güvenli ve ekonomik olması demek, turizmin farklı noktalara ulaşması demek... 2019 yılında Bursamız dünyaya demiryolu kapısını açacak. Turizmden, ticarete kadar şehrimiz farklı bir vizyona kavuşacak" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.