Hava Durumu

Hindi etinin sağlımıza faydaları

Hindi eti yüksek kalitede protein kaynağı olmasının yanında vücutta üretemediğimiz elzem aminoasitlerin hepsini yeterli miktarda içeriyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2019 23:54
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2019 23:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Hindi etinin sağlımıza faydaları

Hindi etini, kırmızı et ve tavuk etine alternatif olarak tüketmeniz sağlığınıza olumlu etki sağlar. Kırmızı ete kıyasla kolesterol, yağ ve bağ doku oranı daha düşüktür. Yağ içeriği tavuk etinden yaklaşık yüzde 8 daha az, protein içeriği miktarı ise daha yüksektir. Hindi etleri gevrek ve ince yapılıdır, kendine has farklı bir lezzete sahiptir.

Özellikle çocukların ve gençlerin bedensel, zihinsel gelişimi için sofralarınızda hindiye yer açmanızı öneririm. Ayrıca düzenli ve yoğun antrenman yapıyorsanız vücutta yapım aktivitelerini ve kas yoğunluğunu artırmak için hindi eti sizin için süper bir hayvansal besin kaynağı olacaktır.

Hindi olgunlaştıkça etinin rengi koyulaşmaktadır. But ve kanat bölgeleri koyu renkli iken göğüs bölgesi daha açık renklidir. But, kanat kısımlarının yağ miktarı ve kalorisi, göğüs etine göre daha düşüktür ancak vitamin ve mineralleri, özellikle demiri daha fazla içerir. Bu nedenle derisiz olmak şartıyla hindi etinin her yerini tüketebilirsiniz. Ancak hindi füme, salam, sosis gibi ürünlerde kanserojen etkiye sahip sodyum nitrat maddesi bulunduğunu unutmamak gerekiyor. Ülkemizde hindi etleri besin güvenliğini sağlayan hijyenik koşullar çerçevesinde hazırlanmakta, dağıtım ve satış aşamalarında soğuk zincir sağlanmaktadır. Bu nedenle paketli ve marka hindileri güvenle tüketebilirsiniz.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR

Potasyum, selenyum ve kalsiyum içeriği ile tam bir sağlık deposudur. 1 porsiyon (80 gram) hindi tükettiğinizde virüs ve bakterilere karşı vücut savunması oluşturan süper mineral selenyumun günlük almanız gereken miktarının yaklaşık olarak çeyreğini karşılamış olursunuz. Ayrıca hindi eti sağladığı kalsiyum ve potasyum ile vücudunuzdaki bağışıklık hücrelerini aktive eder. Bu sayede yorgunluk ve halsizlik hissetmez, soğuk algınlığı ve iltihabi hastalıklardan korunursunuz.

DEPRESYONUN DOĞAL İLACI

Proteinlerin yapıtaşı olan en önemli aminoasitlerden triptofanı bolca içermektedir. Triptofan mutlu, canlı ve zinde olmanızı sağlayan ve beyinde bulunan bir nörotransmitter olan serotoninin ön maddesidir. Triptofanın serotonine dönüşümü için vücutta B6 vitamini gereklidir. Bu nedenle triptofandan zengin hindiyi, B 6 vitamininden zengin tahıl ve kurubaklagiller ile kombine edip yerseniz depresyon, stres, anksiyete gibi rahatsızlıkları önleyici etki elde edersiniz. Hindi eti suda çözünür özelliğe sahip, birçok biyolojik fonksiyona sahip özel bir mikro besin öğesi olan kolin içeriğine de sahip. Kolin, duygudurumunu olumlu etkileyen ve sinir sistemi fonksiyonunu kontrol eden asetilkolin üretimini sağlar.

METABOLİZMANIN HIZINI ARTIRIR

İçerdiği çinko sayesinde metabolizmanızı dinç tutarak kilo almanızı önler. Niasin içeriği ile de vücudunuzda lipid metabolizmasını modüle ederek yağ yakımını destekler. Hindi etinde vücut yağı kırmızı etlerden farklı olarak kas lifleri arasında dağılmayıp çoğunlukla deride toplanmıştır. Bu nedenle derisiz kısmında kalori ve yağ içeriği düşüktür. Derisiz bir porsiyon hindi göğüs eti yaklaşık 100 kalori ve 1 gram yağ içeriği ile zayıflamak için ana öğünlerinizde rahatlıkla tüketebileceğiniz mükemmel bir besindir

Zerdeçallı hindi çorbası (1 porsiyon)

MALZEMELER

50 gram hindi eti
Yarım taze enginar
Yarım küçük boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşıgı pul biber
1 tatlı kaşığı zerdeçal
Yarım limon

YAPILIŞI: Tüm malzemeleri düdüklü tencerede az su ekleyerek pişirin. Ardından mutfak robotundan geçirin. Tane karabiber ve pul biber ekleyip bol limon suyuyla servis edin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.