Hava Durumu

Her karede farklı yaşam

Fotoğraf sanatçısı ve İnSanat üyesi Ekim Hanişoğlu "Fotoğraftan Fotoğraf Portreler" başlıklı ilk kişisel sergisini TKM Cemal Nadir Salonu'nda açtı.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2019 07:30
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2019 07:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Her karede farklı yaşam

Bilal KAYAALTI

Anların, her karede bir yaşanmışlığın öyküsü. Geçmiş ve bugün, şu an, yarının olup olmayacağı, tüm yaşanmışlıkların tek bir kareye sığdığı bir sergi 'Fotoğraftan Fotoğrafa Portreler'de her kare, her karakter bir başka öykü bir başka yaşanmışlık taşıyor. Genç görsel sanatçı, İnSanat Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ekim Hanişoğlu ilk kişisel fotoğraf sergisinde objektifini hayat tecrübesi yaşamış 7 değişik karaktere çevirmiş ve onları tek tek fotoğraflamış. Fotoğraflar, aynı zamanda geçmişin izlerini taşıyan eski fotoğraflarla desteklenince her kare bir hikâyeyi anlatmış. Hanişoğlu, özellikle gençlerin fotoğraf sanatıyla uğraşmaları gerektiğini, böylelikle hayata olan bakış açılarının değişeceğini ve gerçeklerle yüzleşeceklerini belirtiyor.

YAŞANMIŞ ANLARIN FOTOĞRAFLARI

13 Mayıs'ta açılan Hanişoğlu'nun sergisi 18 Mayıs'a kadar misafirlerini bekliyor. Sergide ayrıca, İnSanat Derneği'nin hazırladığı fotoğrafların çekim belgeselinin de yer aldığı video da gösteriliyor. "Fotoğraflarda sadece karakterler ve içlerinde barındırdığı yaşanmışlık var" diyen genç sanatçı, "Karakterler hakkında bilgi edinmek isteyenler sergiyi gezdikten sonra özgün belgeseli izleyerek bilgi sahibi olabilirler. Sergim biyografik portre özelliğinde belgesel nitelikte hazırlandı. Bu konuda desteklerini esirgemeyen İnSanat Derneği'ne, fotoğraf sanatçısı Ahmet Sungur'a,  Büyükşehir Belediyesi'ne ve görsel sanatlar öğretmeni annem Funda Tuncel'e çok teşekkür ediyorum ve tüm sanatseverleri sergimi görmeye davet ediyorum" dedi.

Genç sanatçı, her biri farklı hikayelerin konuğu olan sanatseverlere albüm hediye etti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.