Hava Durumu

Her anne - babanın bilmesi gereken 3 dakika kuralı

İşte hem çok önemli hem de bir o kadar kolay 3 dakika kuralı.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2018 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2018 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Her anne - babanın bilmesi gereken 3 dakika kuralı

Çocuğunuzla işten sonra ne kadar zaman geçiriyorsunuz? Teknik olarak, onlar için akşam yemeği hazırlamak yaklaşık 30 dakikaya, bir kitap okumak için yaklaşık 15 dakikaya ve iyi geceler demek için bir dakikaya ihtiyacınız var. Ancak uzmanlara göre bütün bunların yanında, günün en önemli anı 3 dakika. Psikolog Nataliya Sirotich'e göre bu 3 dakikalık kuralı uygularsanız çocuğunuzun güven ve anlayışını tam olarak kazanabilirsiniz. İşte hem çok önemli hem de bir o kadar kolay 3 dakika kuralı.

3 dakika kuralı

Bu kural, çocuğunuzla her gün uzun veya kısa süren ayrılıkların sonunda bir araya gelmeyi telkin eder. Öyle ki; örneğin mağazada iken 5 dakika boyunca birbirinizi görmemiş olsanız bile bu kuralı uygulamalısınız. Kural çok basit.Çocuğun gözleri ile aynı seviyeye inmek ve çocuğa 3 dakika boyunca sarılmak, bu esnada da ayrı kalınan sürede neler olduğunu sormaktır. Çocuğunuzu anaokulundan aldığınızda, okuldan veya işten eve döndüğünüzde bu kuralı uygulamak çok önemlidir.

Neden gerekli?

Psikoloğa göre, çocuğunuz karşılaştıktan sonraki ilk dakikalarda, hatırlayabilecekleri bilgileri söyler. Böylece, ebeveynler çocukları ile ilgili çok önemli şeyleri kaçırmazlar. Aksi durumda çocuklar bütün akşam konuşmaya devam edecekler, her an yeni şeyler hatırlayacaklar. Böyle bir ortamda ebeveynler pek çok şeyi kaçırabilirler çünkü onlar için konuşan çocuk bir gürültüden ibaret olacaktır.

Kadinvekadin.net 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.