Hava Durumu

Hemşerilerinden Bakan Koca'ya şükran

Korona virüse karşı göstermiş olduğu gayretli çalışmalarla takdir kazanan Sağlık bakanı Fahrettin Koca'ya Konyalı hemşerilerinden de tebrik geliyor. Konyalı dört dernek başkanı, "Sağlık Bakanı hemşerimiz Fahrettin Koca'yla gurur duyuyoruz" açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2020 07:30
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2020 07:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Hemşerilerinden Bakan Koca'ya şükran

Onur KIZILKAYA

Ortak projelere imza atan ve Bursa'da faaliyet gösteren Konya ve Karaman Yöresi Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Hakkı Sarıtaş, Bursa Konyalılar Yöresi Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Musa Bozkurt, Yalova Konyalılar Kültür Sanat Turizm ve Eğitim Derneği eski başkanı Cemal Bilici ile Konya Sanayici İş Adamları Dernek Başkanı Kemal Çelik yaptıkları ortak açıklamada Çin'de başlayıp ülkemizi de etkisi altına alan korona virüse karşı aldığı tedbirlerle ülkemiz insanının takdir ve alkışını alan hemşerileri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yla gurur duyduklarını ifade ettiler.

'GÖNÜL İŞİNE KATKIDA BULUNUYORUZ'

59. Sağlık Bakanımız Konyalı Fahrettin Koca geçtiğimiz aylarda Yalova Konyalılar Derneği'nin düzenlediği toplantıya katılmış ve burada açıklamalarda bulunmuştu. Akdağlar Etli Ekmek Salonu'nda gerçekleştirilen ikramlı buluşmaya Bursa Konya Yunak Dernek Başkanı Hakkı Arıcı da katılmıştı. Bursa'da yeni kurulan Konyalılar Derneği Yönetim Kurulu'nda da görev alan Hakkı Arıcı gazetemize özel bir açıklamada bulundu. Arıcı yaptığı açıklamada "Derneğimiz altı yıl önce kurulmuş ve geçen süre içinde de sayısız ve kalıcı etkinliklere imza atmıştır. Bizler dernekçiliğin bir gönül işi olduğu bilinci ile hareket ederek çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Dernekçilik ciddi bir sorumluluk bilinci, çalışkanlık ve özveri gerektirir. Bir derneği diğer derneklerden farklı kılan derneğin çalışmalarıdır. Derneği kurmak kolay ama yaşatılması zordur bilinci ile hareket etmekteyiz. Bursa'da yaşayan hemşerilerimizin sorunlarına çözüm getirmek için uğraş vermekteyiz. Doyduğumuz yer ile doğduğumuz yer arasında kültür köprüsü kurmak ve memleket gezileri düzenlemek okuyan üniversite öğrencilerimize burs gibi temin etmek gibi kalıcı faaliyetlerde bulunmaktayız. Ben buradan ülkemizin normal hayata dönmesinin ardından, Bursa ve Yalova dernek başkanlarım ile KONSİAD Genel Başkanımız ile tensip etmeleri halinde İstanbul Valimiz hemşerimiz Sayın Ali Yerlikaya'yla birlikte Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca'ya bir teşekkür ziyareti gerçekleştirme teklifinde bulunuyorum" ifadelerini kullandı.

BURSA'DA EĞİTİM GÖRDÜ

Dr. Fahrettin Koca, 2 Ocak 1965 yılında Konya'nın Kulu ilçesine bağlı Ömeranlı Mahallesi'nde doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Konya'da, liseyi ise Bursa Erkek Lisesi'nde bitirdi. 2018 Türkiye Genel Seçimleri sonrasında tarihinde ilk kez tamamı TBMM üyesi olmayan kişilerden oluşan Bakanlar Kurulu'na, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sağlık Bakanı olarak atanmıştır.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.