Hava Durumu

Hemoroide 5 dakikada çözüm

Genel Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Abdülhalim Serden Ay, halk arasında basur olarak bilinen hemoroidin ayaktaki tedavisine olan ilginin her gün artığını belirterek, ileri evrelerde olmayan hemoroidlerin 5 dakika içerisinde tedavi edilebileceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2017 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2017 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Hemoroide 5 dakikada çözüm

Halk arasında basur olarak bilinen hemoroidin ayaktaki tedavisine olan ilgi her geçen gün artarken, Konya Medicana Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Abdülhalim Serden Ay, ileri evrelerde olmayan hemoroidlerin, 5 dakika içerisinde tedavi edilebileceğini söyledi. Hemoroidin toplumda sıkça görülen bir hastalık olduğunu belirten Ay, "Hemoroid, herkeste görülebilen bir hastalıktır. Kanama ve ağrıyla kendini gösterebilen hemoroid hastalığı tedbir alınmazsa ciddi manada günlük hayat konforunun bozulmasına neden olur. Genellikle taze renkli dışkılama esnasında damla damla kanama şeklinde kendini gösterir" dedi.
Hemoroidin 4 evreden oluştuğunu kaydeden Yrd. Doç. Dr. Ay, "Hemoroide 3'üncü ve 4'üncü evrede cerrahi uygulama yapıyoruz. 1'inci ve 2'nci evredeki hastalara ayaktan tedavi uygulanabilmektedir. Bant Ligasyon tekniğiyle, hemoroidin köküne özel alet yardımıyla kadınların saç tokasına benzer sıkı bir bant koyuyoruz. Böylelikle o hemoroid (basur) damarı boğulmuş olup, çürüyor ve 5-7 gün içinde bant kendiliğinden düşüyor. Her hastaya bant ligasyonu tekniği uygulanamıyor. Hastalar muayene edildikten sonra eğer bant ligasyonu için uygunsa işlemini hemen gerçekleştirebiliyoruz. 5 dakikada ağrısız ve kanamasız bir şekilde hasta tedavi edilmiş oluyor. Tedavi sonrasında hasta normal günlük yaşantısına devam ediyor" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.