Hazır yufkadan baklava nasıl yapılır?

Hazır yufkadan baklava tarifi ile bayramda hiç zahmet etmeden pratik ve kolay bir şekilde baklava hazırlayabileceksiniz. Hazır yufkadan baklava tarifi ile hem lezzetli hem de hiç uğraşmadan baklava hazırlayabileceksiniz. Hazır yufkadan baklava nasıl yapılır, hazır yufkadan baklava tarifi nedir diyorsanız işte sizi hiç yormayacak olan hazır yufkadan baklava tarifi.

YAŞAM, 14 Haziran 2018 Perşembe, 15:56
Hazır yufkadan baklava nasıl yapılır?

Hazır yufkadan baklava tarifi ile bayramda zahmetsiz bir şekilde baklava hazırlayabileceksiniz. Misafirlerinize ikram etmek için baklava yapmak istiyor ve baklava yapmaya üşeniyorsanız artık korkmanıza gerek yok. Birazdan vereceğimiz hazır yufkadan baklava tarifi ile bayramda misafirlerinizi mutlu edebilirsiniz. işte yorulmadan hiç zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz hazır yufkadan baklava tarifi.

Günümüzde çok azımız mutfağa girip baklava açacak zamana sahibiz. Son derece pratik lezzet derseniz son derece güzel ve hafif... Avantajlı istediğiniz içi koyabilir, misafirlerinize çok makul fiyata elde ettiğiniz ev yapımı baklava ikram edebilir, tadını tamamen damak zevkinize göre şekillendirebilirsiniz.  Baklavanızı yaparken yufkalar dikdörtgen olduğundan dikdörtgen bir fırın tepsisi kullanmanızı öneriyoruz. İşiniz çok daha kolaylaşacaktır. 

Malzemeler:
1 paket baklavalık yufka
250 gr eritilmiş tereyağ
1,5 su bardağı öğütülmüş ceviz (1 1/2 cup)

Şerbeti:
5 su bardağı şeker (5 cup)
5 su bardağı su (5 cup)
1/4 limon kabuğu ile

Hazır yufkadan baklava nasıl yapılır?

Tereyağımızı köpük köpük oluncaya kadar eritiyoruz. Kararmamasına dikkat etmeliyiz. Elimize eldiven giyip, tepsinin her yerini iyice yağlıyoruz. Baklavalık yufkaları sayı olarak tam iki eşit parçaya ayırıyoruz. Bir adet baklavalık yufka alıp üzerine elimizle kuru yer kalmayacak şekilde tereyağı sürüyoruz. Üzerine ikinci yufkayı koyup onun üzerinede tereyağı sürüyoruz. Yufkaların yarısını tamamlayıncaya kadar işlemi tekrar ediyoruz.

Adet olarak tam yarısının aralarına tereyağı sürüp üst üste koyduğumuz baklava yufkalarının üzerine boşluk kalmayacak şekilde ceviz içini yayıyoruz.

Yufkaların kalan kısmının aralarına tereyağ sürerek işlemi tekrar ediyoruz. Kalan tereyağı en üste iyice sürüyoruz ki baklavamız nar gibi kızarabilsin.  Yufkalar bitince baklavamızı arzu ettiğimiz şekilde kesiyoruz. 

Dilimlediğimiz baklavamızı 200 derecede önceden ısıtılmış fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Öneri:  Limonu şerbet kaynamaya başladıktan sonra kabuğu ile şerbetin içerisine atın. Biz baklavayı önce pişirip tamamen soğuttuktan sonra ılık şerbeti üzerine döktük. Şerbet sıcağa yakın ılık olmalı.  Çok kaynar olur ise baklavanız hamurlaşacak çok ılık olursa da baklava şerbeti emmeyecektir.

YAŞAM
İSKİ'den uyarı! 30 saatlik kesinti...
İSKİ, Kuzey Marmara ve Yeni Havalimanı Otoyol İnşaatı Yapım İşi kapsamında Terkos-İkitelli Ana İs...
GÜNDEM
TBMM Başkanı Binali Yıldırım elini bir an bırakmadı!
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım, Esenboğa Havalimanı'na giderken traf...
YAŞAM
Yürek dağlayan kare! Okul yerine tarla...
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde tarım işçiliğinde çalışan ailelerin çocukları okul yerine bu yıl ...
DÜNYA
YPG'li hainler bu kez de dansöz oldu!
ABD'nin Suriye'deki en yüksek rütbeli komutanı Paul Funk YPG kontrolündeki bir bölgeye ziyaret ge...
SPOR
İbrahimovic'in yeni adresi!
Amerikan Birinci Futbol Ligi (MLS) ekibi Los Angeles Galaxy'de forma giyen İsveçli yıldız Zlatan ...
SPOR
Almanyada şok pretesto!
Alman liglerinde bu hafta oynanan birçok maçta, Almanya Futbol Federasyonu ile ülkenin EURO 2024 ...
Musk, Ay'a yolculuğa hazırlanıyor
Şalgam suyu deyip geçmeyin!

En Çok Okunan Haberler