Hava Durumu

Hayvan sahibi olmak ruh ve beden sağlığına iyi geliyor

Hayvan sahibi olmanın sağlığınız üzerindeki 6 etkisi.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2017 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2017 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Hayvan sahibi olmak ruh ve beden sağlığına iyi geliyor

Hayvan besleyen insanlara çevresi tarafından sık sık hijyen ve bakımının zorluğu konusunda sorular sorulur. Çünkü bir hayvanla aynı evde yaşamanın hep kötü taraflarına bakılır. Gerçi her hayvan sahibi bu gibi sorulara alışık ve nasıl karşılık vereceği konusunda antrenmanlıdır. Ancak onlarla birlikte olmanın ruha ve bedene nasıl iyi geldiğini bilimsel araştırmalar da gösteriyor.

Tansiyonu dengeler

Hayvan sevmek üzerinizdeki stresi azalttığından tansiyonunuzu da belli bir dengede tutar. Özellikle hayvanınızla göğüs teması sizi rahatlatır ve nefes alış verişleriniz düzene girer.

Kalp hastalıklarına engel olur

Bilimsel araştırmalar gösteriyor ki kedi ya da kopek sahibi olmak kalp hastalığına yakalanma riskinizi de bu hastalıktan ölme riskinizi de yüzde 30-40 oranında azaltıyor. İnanılmaz ciddi bir rakam değil mi?

Depresyona yakalanma riskini azaltır

Hayvan sevmek ve okşamak vücuttaki serotonin ve oksitosin gibi mutluluk veren hormonların salgılanmasını sağlar ve bu da depresyona yakalanma riskinizi azaltır. Bir hayvanla birlikte olmak güven ve sevginin daima hissedilmesi anlamına gelir.

Stresi alır

Çok stresli bir günün ardından kendinizi kedinizin ya da köpeğinizin kollarına bırakın. O gerekli tedaviyi sizin için yapacaktır. Hayvanınızla geçireceğiniz bir kaç dakika bile kanınızdaki stres hormonu kortizolü düşürür ve bir anda pamuk gibi bir insana dönüşürsünüz.

Alerjiyi engeller

Birçok ebeveyn çocuğunun alerjik bir bünyeye sahip olduğu gerekçesiyle evde hayvan beslemeye sıcak bakmaz. Hatta bebekler hayvanlarla temas ettirilmez. Ancak yapılan araştırmalar hayvanlarla büyüyen çocukların alerjilere karşı daha dirençli olduğunu göstermektedir.

Ruhumuza ve bedenimize bizden daha duyarlıdır

Hayvanlar vücudunuzda ve psikolojinizde olan değişikliklere karşı aşırı duyarlıdır. Özellikle köpekler değişen psikolojinizi anlayarak, üzgün olduğunuz durumlarda sizinle daha fazla vakit geçirip yanınızda olurlar. Aynı şekilde sahibinin kanser olduğunu bile sezen köpekler vardır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.