Hava Durumu

Hayvan dövüştürenlere de ceza verilecek

Hayvan hakları yasa teklifi için geri sayım başladı. Teklife göre, hayvan dövüştürenlere de hapis veya ağır para cezası verilecek.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2020 00:56
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2020 00:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Hayvan dövüştürenlere de ceza verilecek

İşkence yapana hapis cezası gelecek, evcil hayvanını terk edenlere yüklü para cezası kesilecek, hayvan polisi uygulaması olacak.

Hayvan hakları yasasına zemin hazırlayan komisyon raporu Meclis Genel Kurulunda okundu, 5 siyasi parti uzlaşma sağladı. Şimdi sıra teklifte.

Şubat ayında Meclis'e sunulması beklenen teklif pek çok ilki barındıracak.  Hayvanlara karşı işlenen suçlar "kabahat" olarak kalmayacak. Türk Ceza Kanunu'na göre işlem görecek. Böylelikle hayvanları öldürenlere, eziyet edenlere hapis cezası verilecek. 

HAYVANLARA YAPILAN HER TÜRLÜ EZİYET HAYVAN POLİSİ İLE TESPİT EDİLECEK

"Hayvan polisi" uygulaması da hayata geçirilecek. Bu uyulama ile hayvanlara yapılan her türlü eziyet ve işkence anında tespit edilecek. 

Meclis Hayvan Haklarını Araştırma Komisyonu başkanlığını yapan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, hayvanını sokağa bırakmanın da cezasız kalmayacağını vurguladı.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, hayvanseverlerin beklediği yasayı çıkaracaklarını söyledi.

"Sahipli ve sahipsiz bütün hayvanlara çip takılarak takibi ve kontrolü sağlanmış olacak. Sokağa terk etmek isteyen vatandaş olduğunda bir kez daha düşünecek. Çünkü 10 bin lira ceza bekliyor vatandaşlarımızı."

"HAYVAN HAKLARI FONU OLUŞTURUYORUZ"

Yeni düzenlemeyle belediyelere de çok daha fazla görev düşecek.

Yel, "Hayvanlarla ilgili her türlü tedbiri almak konusunda yetkili ve sorumlu kılacağız. Bunu yerine getirmeyenlerle ilgili kamu görevlilerin yargılanması ile ilgili de kovuşturma soruşturma yapılacak. Hayvan hakları fonu oluşturuyoruz. Oradan bütün belediyelere ve kurumlara fon desteği sağlanmış olacak" dedi.

Teklife göre, hayvan dövüştürenlere de hapis veya ağır para cezası verilecek.

(TRT HABER)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.