Hava Durumu

Haydi Bursa! "Maskeni tak, örnek ol"

 Bursa'da korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında kurallara uyulup uyulmadığına ilişkin denetimler yapıldı. Bursa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Kaşıkcı,"Vatandaşlarımızın maskesi olduğunu görüyoruz fakat maskeyi doğru kullanma ile ilgili sıkıntıları var, arkadaşlarımız bu tarz durumları gördükçe kendilerini ikaz ediyorlar. Güvenlik güçlerimiz, belediye ekipleri denetimlerini devam ettiriyorlar. Bizim amacımız, vatandaşın kendini koruma bilincini artırmak. Maksadımız denetim yaparken ceza kesmek değil, kendi sağlıklarını korumak üzere bilinçlendirme faaliyetlerinin daha çok üzerinde duruyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2020 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2020 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Haydi Bursa! "Maskeni tak, örnek ol"

Yıldırım ilçesi Kurtuluş Caddesi'nde yapılan, Covid-19 saha denetimlerine Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, Bursa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkcı ve Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da katıldı. Denetimlerde cadde üzerindeki dükkanları gezen ekip tarafından, vatandaşlara doğru maske kullanımı konusunda uyarılar yapılırken, sosyal mesafe ve temizliğin önemine de dikkat çekildi.



Etkinlikte konuşan Bursa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Kaşıkcı, normalleşme sürecinde artan vaka sayıları sağlık hizmeti sunanlar ile diğer hizmet grupları arasında koordineli çalışmanın önemi bir kez daha ortaya çıkardığını söyledi. Bursa Valiliği önderliğinde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Maskeni Tak Örnek Ol' projesi kapsamında il genelinde hem maske kullanımını teşvik edici hem de doğru maske kullanımını anlatacaklarının dile getiren Uzm. Dr. Kaşıkcı, "Sayın Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızın katkılarıyla bugün Yıldırım İlçemizde bir farkındalık çalışması yürütüyoruz. Aslında vatandaşımızın kuralları artık öğrendiğini düşündüğümüz için de farkındalığı artırmaktan ziyade vatandaşımıza el hijyenini vurgulamak, aynı zamanda bir anlamda da maske kullanımı ile ilgili  bir ziyaret yapmak amacıyla toplandık. Vatandaşlarımızın maskesi olduğunu görüyoruz fakat maskeyi doğru kullanma ile ilgili sıkıntıları var, arkadaşlarımız bu tarz durumları gördükçe kendilerini ikaz ediyorlar. Güvenlik güçlerimiz, belediye ekipleri denetimlerini devam ettiriyorlar. Bizim amacımız, vatandaşın kendini koruma bilincini artırmak. Maksadımız denetim yaparken ceza kesmek değil, kendi sağlıklarını korumak üzere bilinçlendirme faaliyetlerinin daha çok üzerinde duruyoruz. Yıldırım ilçemiz bu konuda başarılı faaliyetler yürütüyor. Ciddi anlamda vatandaşımızın uyum sağlamaya başladığını görüyoruz. Son günlerde sayılarda da nispeten azalma olduğunu görüyoruz bu da bizim için memnuniyet verici bir durum. Sonuçta vatandaşımızın kendi duyarlılığı ile bu işi başaracağına inanıyoruz. Kurumlarımızın katkısı ile de bu pekişecektir" dedi.


'MASKEYİ TAKALIM, ÖRNEK OLALIM'
Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı ise, İl ve İlçe Hıfzıssıha Kurulları'nda alınan kararlar gereği Yıldırım İlçesinde bir takım tedbirler uyguladıklarını ifade ederek,  "Bunların en başında da hiç kuşkusuz maske geliyor. İnsan sağlığını doğrudan ilgilendiren bir konu olduğu için de maske, artık her yerde kullanılması gereken bir olgu haline geldi. Vatandaşlarımızın kendi kişisel sağlığı ve başkalarının sağlığını ön plana çıkartmaları hususunda maske kullanımlarını teşvik ediyoruz. 'Maskeni Tak Örnek Ol' projesi bugün ilimizde uygulanıyor. Biz de ilçemizde bu projeyi Yıldırım Belediyemiz ve Sağlık Müdürlüğümüz ile beraber bir farkındalık projesi olarak uyguluyoruz. Buradan vatandaşlarımızdan bir kez daha istirham ediyorum. Lütfen maskeyi kullanmamazlık etmeyelim ve maskeyi doğru şekilde kullanalım. Maskemizi takalım örnek olalım" diye konuştu.

KURALLARA UYALIM
Bazı vatandaşların zaman zaman maske hususuna dikkat etmediğini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ise, "Hem farkındalığı artırmak hem de doğru maske kullanımına dikkat çekmek için biz de bugün denetimlerdeyiz. Hem kendi sağlığımız için hem de sevdiklerimizin sağlığı için sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına dikkat edelim. Maskemizi doğru takalım örnek olalım" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.