Hava Durumu

Haydi bilim bakalım

Bilim etkinlikleri yeni şeyler öğrenmeye doymayan geleceğin bilim insanlarını Korupark'ta buluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2017 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2017 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Haydi bilim bakalım

Bursa Bilim & Teknoloji Merkezi ve Korupark işbirliği ile düzenlenen bilim atölyelerinin ikincisi bu hafta sonu Korupark'ta gerçekleşti

Bilim atölyesinin renkli dünyasının çocuklara sunulduğu eğlenceli macera, Kasım ayı boyunca her Pazar günü 13.00 ile 18.00 saatleri arasında Korupark atrium alanda gerçekleşiyor. Bilim atölyelerinin ikincisi ise bu hafta gerçekleşti. Öğrenmeye doyamayan minikler gönüllerince eğlendiler.

Bilim Gösterileri devam ederken seanslar haline Mobil Planetaryum Gözlem Evinde gerçekleşen gösterilerde 8 yaş ve üzeri tüm çocuklar için Astralis ve Evrenin Boyutları gösterileri gerçekleşirken diğer tüm çocuklar için, uzaydaki şekilleri tanıma ve öğrenme fırsatı yakaladılar.Bilim gösterilerine büyük ilgi gösteren çocuklar, eğlenirken öğrenmeye devam edecek. 26 Kasım Pazar günü gerçekleşecek bilim etkinliklerinde ise; Minik Mucitler Atölyesi'nde çocuklar Çizgi Film Atölyesi ile eğlenceli yeni öğrenimler kazanırken, 8-14 yaş aralığı için Çocuk Mucitler Atölyesi'nde ise Karalama Robotu yaparken,Phwye Deney Setleri ile Termo İletken Maddeyi deneyimleyip, rüzgar enerjisinden ise elektrik üretecekler.BTM eğitmenlerinin gözetiminde gerçekleşecek atölyelerde çocuklar kendi yetenek ve becerilerini keşfedip, pratiğe dökme şansı yakalayacaklar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.