Hava Durumu

Havai fişek fabrikasında patlama!

Sakarya'nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada çok sayıda kişi yaralandı.Vali Kaldırım patlamaya ilişkin açıklama yaparak,"Fabrika sahibinden aldığımız bilgiye göre içeride yaklaşık 150-200 arası insan var ama patlamalar devam ettiği için müdahale edilemiyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2020 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2020 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Havai fişek fabrikasında patlama!

Sakarya'da havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama sonrası çıkan yangına müdahale sürüyor.

Hendek ilçesi Yukarıçalıca mevkisindeki Büyük Coşkunlar havai fişek fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu.

Gelen ilk bilgilere göre patlamada 41 kişi yaralandı. Hendek Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirilen yaralılardan 3'ü durumları ağır olduğu gerekçesiyle Sakarya merkezdeki hastanelere götürüldü. 

Patlamanın gerçekleştiği depolara devam eden patlamalar nedeniyle halen girilemiyor. Söz konusu yaralıların yan binalardaki yıkım nedeniyle göçük altında kalanlar olduğu ifade edildi.

AFAD'DAN RADYASYON AÇIKLAMASI

AFAD'dan yapılan açıklamada "Sakarya Hendek'te bulunan havai fişek fabrikasında 11.15 sularında meydana gelen kaza endüstriyel bir kaza olup, yetkililerden alınan bilgiye göre söz konusu fabrikada herhangi bir radyasyon kaynağı bulunmamaktadır. Ekiplerimiz tarafından ölçümler sürekli yapılmakta ve konu takip edilmektedir." denildi.

64 AMBULANS SEVK EDİLDİ

Patlama sonrası çıkan yangına müdahale ediliyor. AFAD'dan yapılan açıklamada, bölgeye 29 personel ve 7 araç, Sağlık Bakanlığı'ndan 64 ambulans, 9 UMKE, 2 helikopter ambulans ile İtfaiye ve Jandarma ekipleri sevk edildiği bildirildi

200'E YAKIN ÇALIŞANI VAR

Kapasite raporuna göre fabrikanın 195 çalışanı olduğu öğrenildi. Sakarya Valisi Kaldırım ise fabrika sahiplerinden içeride yaklaşık 150-200 insan kişi olduğu bilgisini aldıklarını belirtti. 

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Bölgedeki incelemeleri sonrasında açıklama yapan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, "Çevre illerimizden yardım istedik. Yangın devam ediyor. Yaralı ya da can kaybına ilişkin net bir bilgi yok. Hala patlamalar devam ediyor" dedi.

"ULAŞILAN YERLERDE CAN KAYBI YOK"

NTV canlı yayınına telefonla bağlanan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ise can kaybı ile ilgili henüz bir bilgi olmadığını söyledi. Ekiplerin halen ulaşamadığı yerler olduğunu söyleyen Babaoğlu, pandemi sürecinde satış olmadığı için fabrikanın depolarının dolu olduğunu ve sıcak hava etkisiyle patlama meydana geldiğini kaydetti. Babaoğlu, "Şu anda büyük patlama sona erdi, küçük havai fişek patlamaları oluyor" ifadelerini kullandı.

"195 ÇALIŞANI VARDI"

Sakarya Ticaret Odası Başkanı Akgün Altuğ ise  "Kapasite raporuna göre 195 çalışanı olduğunu biliyoruz. Ama fabrikada patlama sırasında kaç kişi olduğunu bilmiyoruz. Müdahaleler devam ediyor, net bir bilgi yok" ifadelerini kullandı.

50 KM UZAKTAN DUYULDU

Patlama sesi yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki kentin birçok noktasından duyuldu. Patlamanın ardından birçok kişi sokağa çıktı.

DAHA ÖNCE DE 2 PATLAMA OLDU

Aynı fabrikada 2009 ve 2014 yıllarında da patlama meydana gelmişti. İlk patlamada 1 kişi hayatını kaybetmiş, 37 kişi de yaralanmıştı. 2014 yılındaki patlamada ise 1 kişinin öldüğü 2 kişinin de yaralandığı açıklanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.