Hava Durumu

Hava sıcaklığı rekor seviyede

Sıcaklıklar bugünden itibaren yurt genelinde hissedilir derece artacak.Uzmanlar ise vatandaşlara ısı çarpması uyarısında bulunuyor. Peki Afrika sıcakları ne zaman kadar etkisini sürdürecek?

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2020 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2020 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Hava sıcaklığı rekor seviyede

Bugün sıcaklıkların rekor seviyeye çıkarak hafta sonu etkisini artırması bekleniyor. 

Yurdun batı kesmini etkisi altına almaya başlayan sıcak hava dalgası çarşamba gününe kadar devam edecek. Uzmanlar ise özellikle 65 yaş üstü vatandaşlar için ''ısı çarpması'' uyarısında bulunuyor. 

İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, özellikle cumartesi ve pazar günü dışarı çıkacak vatandaşların çok dikkatli olmaları gerektiğini, aniden yükselen sıcaklığın ısı çarpmasına neden olabileceğini söyledi.

Koronavirüsle mücadele sürecinde dışarı çıkmaları kısıtlanan yaşlılara belirli saatlerde sokağa çıkma izni verildiğini anımsatan Şen, "Bu hafta sonu bazı bölgelerde 40 dereceyi bulacak sıcaklıklar nedeniyle yaşlılarımız çok dikkatli olmalı. Isı çarpması nedeniyle istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir." diye konuştu.

Özellikle Ege ve Marmara Bölgesi'nde hissedilecek çöl sıcaklıklarının çarşamba gününden itibaren mevsim normallerine dönmesi bekleniyor.

BURSA 42, İZMİR 34 DERECE

İstanbul'da bugün görülecek en yüksek sıcaklığın 35 derece olması beklenirken hafta sonu 32 derece civarında seyredecek. Bursa'da da bugün sıcaklıklar 42 dereceye kadar çıkacak.

Ankara'da da en yüksek sıcaklık bugün 32 derece olacak. Hafta sonu ise 33 ila 34 derece arasında olması bekleniyor.

İzmir'de ise nem seviyesinin pazar günü yüzde 71'lere çıkması bekleniyor. Ayrıca İzmirliler hafta sonu 34 derece sıcaklığı yaşayacak.

Konu ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ''Hava sıcaklıklarının Perşembe gününden itibaren tekrar artarak önümüzdeki 1 hafta boyunca ülke genelinde mevsim normallerinin 6-10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor'' açıklamasında bulunmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.