Hava Durumu

'Haçlı seferleri yeniden başladı'

Orhaneli Belediye Başkanı ve Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Musul ve Kerkük Türkmenlerine destek amaçlı düzenlenen imza kampanyasının tanıtım toplantısında "Haçlar saklanarak yeni tarz bir Haçlı savaşı gerçekleştiriliyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2016 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2016 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
'Haçlı seferleri yeniden başladı'

Furkan KAHRAMAN

Toplantıda Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği olarak yapmış oldukları çalışmalara değinen Tatlıoğlu Musul ve Kerkük Türkmenleri ile yapmış oldukları imza kampanyasından bahsederek, "Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği olarak 17 tane ilde eş zamanlı olarak Musul ve Kerkük'teki Türkmenler başta olmak üzere oradaki vatandaşların çektiği zulümlerin yanına destek olalım diye dünyaya bir mesaj verelim diye bir imza kampanyası başlattık" dedi.

TEHLİKELİ OYUNLAR

Bugünlerde Ortadoğu'da tarihin tekerrür etmesi hayali ile yeni bir Haçlı seferi yürütüldüğünü dile getiren Tatlıoğlu, "Bölgedeki demokratik yapı ve ülke sınırları değiştirilmeye çalışılmaktadır. Anadolu ve Ortadoğu coğrafyasında hayali ve hesabı olan sözde büyük güçler ile onların irili ufaklı işbirlikçilerinin öncelikli hedefi bu bölgedeki tüm Türkleridir. Ülkemiz içinde de başka başka senaryolar ile sahnelenmeye çalışan bu tehlikeli oyunlar ile bu gerçek aşikar hale gelmiştir. Suriye ve Irak coğrafyasında hayata geçirilmeye çalışılan projelerin en büyük mağduru Kerkük, Musul, Bayırbucak Türkmenleri başta olmak üzere bölgedeki tüm mazlum halktır. Türk Milleti sürekli büyüterek yeniden sınır çizdiği ve tarih yazdığı kılıcını kınına koymuş yurtta sulh cihanda sulh düsturu ile 3 bin yılın yorgunluğunu atmak üzere 1 asırdır Anadolu coğrafyasında dinlenmektedir. Bu milli tercihimizi acziyet ve zafiyet olarak değerlendirmek en büyük gaflettir tarih buna şahittir" dedi.

ZOR GÜNLERİNDE YANINDAYIZ

"Orta Asya'daki köklerimizin filizleri insanlık tarihi boyunca tüm cihanı sarmaladığından dünyanın her yerinde Türk vardır" diyen Başkan Tatlıoğlu, "Bugün Orta Asya, Kafkaslar ve Anadolu ne kadar Türk yurdu ise Musul, Kerkük, Türkmeneli ve Bayırbucak'ta o kadar Türk yurdudur. Türk dünyasında neremiz ağrıyor ise canımız oradadır. Bu oyunu kuranlar kendilerini sahnede görünmeden haçlarını saklayarak her 3 semavi din için kutsal bu topraklarda kadim medeniyetlerin izlerinin üzerinde yeni tarz bir haçlı savaşı gerçekleştiriyorlar. Çayın taşı ile çayın kuşunu vurmak olarak ifade edilebilecek bu yeni strateji oyun olarak bölgedeki DEAŞ, PYD, PKK gibi insanlık düşmanı terör örgütlerini eldiven olarak kullanarak çoluk çocuk kadın yaşlı ile bölgenin tüm mazlum insanlarını canlarından mallarından ve yerlerinden etmeye çalışıyorlar. Tarihi ve kültürel bağlarımızın her zaman güçlü olduğu başta Musul ve Kerkük olmak üzere bölgedeki bütün Türkmen kardeşlerimiz gözden ve gönülden de ırak değildir. Onların tasası tasamız, acısı acımız, derdi derdimizdir. Devletimizin bu kardeşlerimizin can ve mal güvenliklerini bulundukları yurtta bekasını sağlayacak tedbirler alındığına daha fazlasını da yerine getireceğine inancımız ve desteğimiz tamdır. Türk Milleti'nin müşterek bir sesi olarak bizler Kerkük ve Musul başta olmak üzere Suriye ve Irak'taki Türkmen kardeşlerimizin bu zor günlerinde yanında olduğumuzu, yüreklerimizin birlikte attığını, gelişmeleri yakından takip ettiğimizi tüm Türkmen kardeşlerimizin kamuoyundan bilmesini isteriz" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.