Hava Durumu

Hacı adaylarına bir ilk!

Japonya'da çok popüler olan kapsül oteller Suudi Arabistan'a geldi. Mekke'de hizmete başlanacak kapsülleri resmen tanıtıldı. Hacı adayları istedikleri zaman 3 saat boyunca uyuyabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2018 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2018 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Hacı adaylarına bir ilk!

Hac döneminde uluslararası kamuoyu Suudi Arabistan'daki ilginç bir yöntemi konuşuyor. 2 milyonu aşkın Müslümanın bölgeyi ziyaret etmesi beklenirken ülkenin batısındaki Mina'da yeni bir uygulama hayata geçirildi. Suudi Arabistan merkezli bir yardım kuruluşu olan Haji and Mutamer Gift Charitable Association, yorulan hacı adayları için kapsül odalar hazırladı.

18 ile 14 adet arasında değişen kapsül odalarda dileyen hacı adayları 3 saat uyuyabilecek. 3 metre uzunluğunda ve 1 metre yüksekliğinde olan kapsüllerde havalandırma, mat ve temiz çarşaflarla birlikte aydınlatılmış ayna bulunuyor.

Kapsüllerin Japonya'dan 1.114 dolara alındığı ifade edilirken, her ziyaretçinin ardından kapsülün temizleneceği açıklandı. Projeyi yöneten yetkililer, "Kapsülün kutsal mekanlarımızda ve Mekke'de çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Proje başarılı olursa bu kapsülleri kiralamayı düşünüyoruz" açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.