Hava Durumu

Gürsu protokolü yayalar için yollardaydı

Gürsulular trafikte yaya önceliği getiren yeni yasal uygulama hakkında bilgilendirildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2019 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2019 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Gürsu protokolü yayalar için yollardaydı

İçişleri Bakanlığı'nın yeni trafik düzenlemesiyle, yayalara öncelik hakkı tanıyan yasal uygulamanın anlatılması amacıyla ülke genelinde başlattığı 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' kampanyası kapsamında, Gürsu protokolü de sürücüleri ve ilçe halkını bilgilendirdi.

"Trafikte yaya önceliği bilincinin ilçemizde de hemşehrilerimiz tarafından farkındalığını oluşturmak ve yayalara öncelik verilmesinin artık bir kural olduğunu sürücülere anlatmak için caddelerdeydik" diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Eskiden bize okullarda, yolda karşıdan karşıya geçerken, ilk önce sağa, sonra sola bakacağız, sonra tekrar sağa bakacağız, diye öğretilirdi. Trafikte bu anlamda sorumluluk yayaya aitti. Şimdi ise sürücülerin yayaların geçiş hakkına saygılı olması bir nezaket kuralı olmaktan çıkıp yasal bir kural olarak zorunlu kılındı. Artık kavşaklarda, trafik lambası olmayan yaya geçidinde, okul geçitlerinde,trafik polisinin olmadığı yerlerde araçlar yaya geçidini ve yayayı gördüğü zaman yavaşlayacaklar ve yayalara yol verecekler. Trafikte yayalara yol vermeyen sürücüler cezalarla karşı karşıya kalacak. Trafikte yaşanan can kayıplarını önlemek amacıyla başlatılan bu uygulamanın, ülkemiz genelinde en kısa zamanda toplumsal yaşamımızın olmazsa olmaz kuralları arasında yerini almasını temenni ediyorum" dedi.

Gürsu Kaymakamı Mustafa Koç, Gürsu İlçe Emniyet Müdürü Selahattin Şerbet, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık,Gürsu protokolü, öğrenciler, engelliler ve ilçe halkının katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüşte; "Dikkat Hayat Çıkabilir", "Trafikte Yayalara Öncelik Verin", "Yollar Bizimse Kurallar da Bizimdir", "Yaya Geçidinde Öncelik Yayalarındır", "Engelli Geçişlerine Park Etmeyin, Hayatı Engellemeyin", "Trafik, Sevgi, Saygı ve Hoşgörü İle Güzeldir", "Engelliler İçin Engelsiz Bir Trafik", "Bugün Sürücü, Yarın Yayasın, Kurallara Uy ki Hayatta Kalasın", "Engelliye El Ol, Engel Olma",  "Bu Yolda Hep Birlikteyiz" sloganlarının yazılı olduğu döviz ve afişler taşındı, broşürler dağıtıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.