Hava Durumu

Gürsu'dan Afrin için manevi destek

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Kardeşlik Platformu ve Gürsu halkı Afrin'de mücadele veren ve büyük başarılar gösteren Türk ordusuna manevi destek için bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2018 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2018 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Gürsu'dan Afrin için  manevi destek

Ayşe Nur ESEN/ Ali KAMUR

'Kardeşlik Platformu', Türk Ordusunun Suriye Afrin'de gerçekleştirmiş olduğu 'Zeytin Dalı' operasyonuna destek için 'Her Ev Bir Mehmetçik Ocağı, Her Mehmetçik Bir Türk Bayrağıdır' diyerek Gürsu'yu bayraklarla donattı.

"VAHŞİ SİLAHLARLA SOYKIRIM UYGULANIYOR!"

Kan ve gözyaşının bu toprakların kaderi haline geldiğini söyleyen Kardeşlik basın sözcüsü Abdulkadir Melik, "Gönül coğrafyamız 100 yıldan uzun bir süredir bu zalim yönetimden ve emperyalistler tarafından sistematik bir zulüm ve işkenceye tabii tutulmuştur.  İslam coğrafyası topraklarının, her karışından cesetler fışkırmakta çocuklar yetim, kadınlar dul bırakılmaktadır. Kan ve gözyaşı adeta bu toprakların kaderi haline gelmiştir. Müslümanlar tarihinin hiçbir döneminde bugün olduğu kadar zulme maruz kalmamıştır. Bu tarihi süreçte 11. Yüzyılda Selahattin Eyyübi tarafından mağlup edilen Haçlı ittifakı yeniden sahne alarak; 4 bir taraftan Doğu Türkistan'dan Filistin'e, Suriye'den Arakan'a, Yemen'den Somali'ye, Bosna Hersek'ten Afkanistan'a kısacası nerede Müslüman varsa üstüne en modern ve vahşi silahları ile açıkça bir soykırım uygulamaktadır" açıklamalarında bulundu.

"HİLALİN HAÇI YENDİĞİ MÜCADELELER"

Batılı terör devletlerine baş kaldırılarak diriliş mücadeleleri başlandığını belirten Melik, "Yaşanan bu alçak saldırılar sonucunda, İslam milleti yine ülkemizin öncülüğünde bu zulme dur demiş ve yeniden diriliş için ayağa kalkmıştır. Batılı terör devletlerine baş kaldırarak diriliş mücadeleleri başlamıştır. Malazgirt, İstanbul, Çanakkale, Milli Mücadele ve 15 Temmuz bu mücadelenin zirveye ulaştığı ve bizim safımız olan Hilalin Haçı yendiği mücadelelerdir. Tarih boyunca Haçlı'nın her hamlesini birlik, beraberlik ve kardeşlik silahıyla bertaraf eden ataların torunları bugün yine şer odaklarına karşı birlik ve kardeşlikle karşı koymaktadır. Ecdat yadigârı sınırları şehitlerimizin kanlarıyla çizilmiş, aziz vatanımızı tehdit eden ve binlerce masum insanımızın kanına giren hain PKK, PYD ve YPG yandaşlarına mensup tüm terör unsurlarını etkisiz hale getirmek niyetiyle 20 Ocak tarihi itibariyle Suriye Afrin bölgesinde 'Zeytin Dalı' harekatı başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.

"TERÖR DEVLETİ KURDURULMAYACAK!"

'Zeytin Dalı harekatı Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan en meşru hakkıdır' diyen Abdulkadir Melik, Devletimizin kararlılıkla bekasını tehdit eden tüm terör örgütlerini yok etmek için sürdürdüğü harekat, milletimiz için büyük bir önem arz etmektedir. PKK, YPG maskesi takmış işgalci ABD ve kuklaları bugün yanı başımızda terör devleti kurmaya çalışmaktadır. Kahraman ordumuz canları pahasına ülkemizi tehdit eden terör odaklarını büyük bir başarıyla yok etmektedir" diye konuştu.

"BİZLERDE GÖNLÜYLE MÜCADELE VERENLERDENİZ"

Gürsu kardeşlik platformu olarak Afrin'de kahramanca mücadelede eden ordumuza manevi destek programı düzenlediklerini söyleyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "1 hafta önce 15 muhtarımız 15 tane kurban keserek oradaki kardeşlerimize manevi bir destek sağlamış oldu. Bugün kendiliğinden oluşan 'Kardeşlik Platformu'nun bu güzel programı da yine oradaki kardeşlerimize manevi bir güç olması amacıyla düzenlenmiş bir program. Burada muhtarlarımız, STK'larımız ve Gürsulu hemşerilerimiz var, kahramanca mücadele veren Mehmetçiklerimizin yalnız olmadığını, Türkiye'nin her tarafındaki Türk ve Müslüman olan kardeşlerimizin hem maddi hem manevi destekleri ile orada güzel mücadeleler verilmeye devam edecektir. 6 yaşındaki küçük bir çocuğumuzdan 80 yaşındaki insanımıza kadar herkes Afrin2e gitmek istediklerini belirtiyor. Sadece Afrin'de mücadele eden kardeşlerimiz değil, Türkiye'nin her köşesinde gönlüyle mücadele eden kardeşlerimiz de var" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.