Hava Durumu

Gözle seç al devri! Elle karpuz ve kavun seçme bir süreliğine rafa kalktı

Korona virüs (Covid-19) ile mücadeleye devam edilirken, hijyenin hayati derecede önemli olduğu bu günlerde bulaş riski sebebi ile elle karpuz ve kavun seçme devri bir süreliğine askıya alındı.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2020 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2020 11:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Gözle seç al devri! Elle karpuz ve kavun seçme bir süreliğine rafa kalktı

Korona virüs tedbirleri kapsamında maske ve eldiven kullanımının yanı sıra elle temastan kaçınmak da bir o kadar önem taşıyor. Bu süreçte bazı alışkanlıklar bir süreliğine rafa kalkarken, geleneksel hale dönüşen elle karpuz ve kavun seçme devri de askıya alındı. Ürünün iyi olup olmadığını elle kontrol edemeyen vatandaşlar gözlerine güvenmek zorunda kaldı. Konuyla ilgili vatandaşlara önerilerde bulunan uzmanlar, karpuz ve benzeri meyvelerin güvenilir yerlerden alınması gerektiğini belirtiyor.

"ARABADAN İNMEDEN GÖZÜYLE İSTEDİĞİ KARPUZU İŞARET EDİP İSTEYENLER VAR"

25 yıldır karpuz ve kavun sektöründe çalışan Halil İbrahim Yalın, vatandaşların arabalarından inmeden karpuz aldıklarını söyledi. Yalın, "Müşterilerimiz artık arabalarından inmiyorlar. Dükkânın önünde durdukları zaman, karpuzları eldiven ve maskeyle kendimiz seçip müşterilerimizin arabalarının bagajlarına bırakarak parayı alıp, para üstünü geri getiriyoruz. Hastalık nedeniyle olması gereken de budur. Arabadan inmeden gözüyle istediği karpuzu işaret edip isteyenler de var" diye konuştu.

"İRAN KARPUZLARI GELMEYİNCE SEZON GEÇ AÇILDI"

Virüs nedeniyle İran'dan karpuz getiremedikleri için sezona geç başladıklarını aktaran Yalın, "Pandemi süreci nedeniyle işlerimize yaklaşık 2,5 ay geç kaldık. Mesela her sene 3 Nisan'da İran karpuzlarıyla sezona başlıyorduk. Bu sene hastalık İran'da daha yoğun olduğu için o karpuzlardan hiç getirmedik ve müşterilerimize dağıtmadık. O yüzden süreç tabii ki bizi de etkiledi. Fiyatlar şu an yaklaşık 1,5-2 lira civarında seyrediyor. Ancak satışlar az olduğundan fiyatların düşmesini bekliyoruz. Çünkü her vatandaş evinden çıkamıyor. 65 yaş üstü vatandaşlar da evden çıkamadığı için tabi satışları etkiliyor" dedi.

"KARPUZLARINI GÜVENDİKLERİ YERLERDEN ALSINLAR"

Son olarak vatandaşlara önerilerde bulunan Yalın, "Bu iş güven meselesi, müşteri güvendiği takdirde zaten ellemesine gerek yok. İnsanlar karpuzlarını güvendikleri ve ismi olan yerlerden alsınlar. Bu işe yeni başlayanlar ve anlamayan kişilerden almasınlar. Karpuzun dış görünümü zaten nasıl olduğunu söyler. Vurmak hiçbir şey ifade etmez. Dokunmak sadece karpuzun içi geçmiş mi ya da geçmemiş mi olduğunu söyler, karpuzun güzel veya çirkin olduğunu göstermez" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.