Hava Durumu

Gözaltına alınmıştı! Eski ÖSYM Başkanı...

Ankara merkezli 7 ildeki FETÖ soruşturması kapsamında  gözaltına alınan Eski ÖSYM Başkanı Demir adliyeye sevk edildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2019 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2019 11:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Gözaltına alınmıştı! Eski ÖSYM Başkanı...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından silahlı terör örgütü  FETÖ/PDY'nin ÖSYMBaşkanlığındaki yapılanmasıyla ilgili yürütülen soruşturma  kapsamında gözaltına alınan 24 şüpheliden 18'inin emniyetteki işlemleri  tamamlandı.

Bu süreçte etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan şüphelilerden  6'sının ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'in de aralarında bulunduğu şüpheliler  adliyeye sevk edildi.

Şüpheliler hakkında ek gözaltı talebinde bulunulacağı öğrenildi.

34 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI VERİLMİŞTİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından silahlı terör örgütü  FETÖ/PDY'nin ÖSYM Başkanlığındaki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma  kapsamında 8 Nisan'da Ankara merkezli İstanbul, Adana, Eskişehir, İzmir, Nevşehir  ve Trabzon'da eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

Operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen 34 şüpheliden 24'ü  Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmıştı.  Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir ise Bursa Kestel'de Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir  tekstil firmasında yakalanmıştı. Gözaltına alınan şüpheliler arasında ÖSYM'de  bilişim personeli, uzman ve tekniker olarak görev yapan 6 kişinin de yer aldığı  belirtilmişti.

Haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerden 9'unun örgütün  haberleşme programı ByLock'u kullandıkları, şüphelilerin bir kısmının ankesörlü  telefonlardan ardışık ve periyodik olarak değişik tarihlerde örgüt yetkilileri  tarafından arandıkları tespit edilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.