Hava Durumu

Google servisleri çöktü! İşte sebebi...

Google servislerinin çökmesiyle ilgili ilk resmi açıklama geldi.Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan,"Türkiye'deki operatörlerimizden kaynaklı bir arıza bulunmamaktadır." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2019 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2019 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Google servisleri çöktü! İşte sebebi...

Arama motoru devi Google ve sağladığı hizmetlerde erişim sorunu yaşanıyor. Google Firebase'in çöktüğü bu nedenle de Firebase'i kullanan tüm servislerin çöktüğü belirtiliyor. 

Google Analytics, Gmail, Youtube gibi servislere erişim sağlanamazken sorunun en çok görüldüğü ülkeler olarak Japonya ve Türkiye öne çıktı.

BTK'DAN AÇIKLAMA!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkilileri, Google servislerinde yaşanan kesintiyle ilgili TRT Haber'e açıklama yaptı.

Açıklamada, kesintinin Türkiye ya da BTK kaynaklı olmadığı, çalışmalara devam edildiği belirtildi. Ayrıca, kurumun, Google yetkilileriyle de iletişim halinde olduğu kaydedildi.

Erişim sorunu, sosyal medya platformlarında dile getirilirken, konu hakkında Google tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Google servislerinin çökmesiyle ilgili açıklama yaptı. Sayan, "Türkiye'deki operatörlerimizden kaynaklı bir arıza bulunmamaktadır." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Twitter'da paylaştığı mesajda şunları söyledi:

"Google servislerinde global sorunlar (Yunanistan, Romanya, Bulgaristan gibi) olup, ülkemizde de hissedilmektedir. Türkiye'deki operatörlerimizden kaynaklı bir arıza bulunmamaktadır. USOM ekiplerimiz süreci yakından takip etmektedir. Türkiye'nin verisi Türkiye'de kalmalıdır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.