Hava Durumu

Google, 'güvenli gezinti' özelliğini uygulamalara taşıyor

Google Chrome'da yıllardır var olan Safe Browsing özelliği sonunda Android tarafındaki diğer Google uygulamaları için de geçerli oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2018 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2018 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Google, 'güvenli gezinti' özelliğini uygulamalara taşıyor

Google, web tarayıcısı Chrome'da yıllardır Safe Browsing teknolojisine yer veriyor. Zararlı web sitelerine karşı kullanıcıları uyaran bu sistem, kısaca daha güvenli web gezintisi sağlıyor. Son olarak bu özellik Google uygulamaları için de aktif ediliyor.

Safe Browsing özelliği artık Google uygulamaları için de geçerli hale geliyor. Böylece kullanıcılar uygulama içindeki zararlı bağlantılara karşı uyarılıyor.

Google uygulamalarına Safe Browsing geliyor

WebView modülüne dahil edilen Safe Browsing, uygulama içinden yönlendirme yapan bir web sayfası zararlıysa Chrome'daki gibi uyarı mekanizmasını devreye sokuyor. Böylece ek bir uygulama kurmaya gerek kalmadan bu çözüm ek bir güvenlik olarak sunuyor.

Android'deki Google uygulamalarına dahil edilen bu özellik, Oreo ile birlikte aktif hale geliyor. Yani üçüncü parti uygulamalarda Safe Browsing'ten yararlanabilmek için en az Android 8.0 kurulu olması şart.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.