Hava Durumu

Google doğruladı! Pil ömrünü uzatıyor

Telefonlardaki modun karanlığa alınmasının pi ömrünü uzattığını Google doğruladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2018 20:47
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2018 20:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Google doğruladı! Pil ömrünü uzatıyor

Karanlık mod/gece modu uygulamalarının akıllı telefonlarda pil ömrünü uzatabileceği uzun zamandır bilinen bir gerçek. Bunun nedeni, piksellerin ekranın karanlık alanları üzerinde daha az çalışma yapmaları ve gerçek siyah görüntülendiğinde neredeyse hiç enerji kullanmamaları.

Android 9.0 ile gelen karanlık mod özelliği pil tasarrufu için önemli bir gelişme oldu. Google, Android Dev Summit etkinliği sırasında birkaç farklı rengin güç çekişini karşılaştıran birkaç slayt göstererek bunu tekrarladı. Şirket bu veri noktaları için orijinal Pixel akıllı telefonunu kullandı.

Google AMOLED ekrana sahip Pixel ile IPS LCD ekrana sahip iPhone 7'yi kıyasladı. Ortaya çıkan sonuçlarda AMOLED ekrana sahip olan Pixel'in karanlık modda çok daha yüksek enerji verimliliği sağladığı oraya çıktı.

Yayınlanan slaytta beyazın çok uzak olduğunu ve uzaklaştığını görebilirsiniz. Bu, Google'ın kendi uygulamalarında ve Android'in stil yönergelerinde beyazın öneminin, idealden daha az olduğunu kabul etmesine yol açtı.

Google, YouTube, Android Mesajlar gibi uygulamalarda karanlık mod özelliğini uzun zamandır kullanıyor. Samsung ise sistem genelinde çalışan bir karanlık modu yeni ara yüzünde sunmayı planlıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.