Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından hizmet sektörüne nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla kurulan BTSO Mutfak Akademi, 'Çölyakla Yaşam İçin Gluteniz Besin Farkındalık Etkinliği'ne ev sahipliği yaptı. DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, "Gerek sunduğu hizmet, gerekse de altyapısı ile Mutfak Akademi hizmet sektörünün nitelikli eleman sorununun çözümü için atılmış çok önemli bir adım" dedi.
Haber Giriş Tarihi: 26.01.2020 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2020 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Hizmet sektörüne nitelikli eleman yetiştiren BTSO Mutfak Akademi, sosyal sorumluluk projeleri ile de örnek çalışmalara imza atıyor. BTSO, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD ve Kadın Ekonomi Platformu (KEP) işbirliğinde Mutfak Akademi'de 'Çölyakla Yaşam İçin Gluteniz Besin Farkındalık Etkinliği' düzenlendi. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Irmak Aslan, DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, KEP Yönetim Kurulu Başkanı Elif Özhan ve iş dünyası temsilcilerine Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Şef Süleyman Engin glutensiz beslenme hakkında bilgiler verdi. Düzenlenen workshopta Şef Süleyman Engin'den uygulamalı eğitim alan iş dünyası temsilcileri, etkinliğin ardından BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Irmak Aslan'dan Mutfak Akademi'de gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
NİTELİKLİ İSTİHDAMIN ARTMASI NOKTASINDA ÖRNEK ÇALIŞMA
BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Irmak Aslan, BTSO olarak ihracat ve katma değerli üretimi geliştirmeyi hedefleyen projelerin yanı sıra nitelikli istihdamın artırılması noktasında da örnek çalışmalara imza attıklarını söyledi. Mutfak Akademi'nin hizmet sektörüne yönelik önemli bir proje olduğunu kaydeden Aslan, "İşletmelerimizde uygulanan tüm teknikler, Mutfak Akademi projemizde teorik ve pratik derslerle aktarılırken, eğitimlerimiz de son teknoloji ekipmanlarla özel olarak tasarlanmış mutfaklarımızda gerçekleştiriliyor. Aşçı, pastacı, pideci ve servis elemanı olmak üzere farklı branşlarda düzenlenen, deneyimli eğitmenlerin rehberliğinde yapılan eğitimler, yiyecek, içecek ve turizm sektöründe nitelikli personel yetiştirilmesine katkı sağlıyor" dedi.
İş dünyasının talepleri doğrultusunda BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay'ın öncülüğünde hayata geçirdikleri Mutfak Akademi projesi ile sektörün nitelikli personel ihtiyacına cevap verdiğini belirten Aslan, eğitim alan kursiyerlerin projenin uygulama alanı olarak kurgulanan 1889 Bursa&Double F Restoran'da bilgilerini pratiğe döktüklerini sözlerine ekledi.
"BTSO'NUN YATIRIMLARI BÖLGEMİZE DEĞER KATIYOR"
DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından DOSAB'da hayata geçirdiği BUTEKOM, BUTGEM, MESYEB, Model Fabrika, Mutfak Akademi ve Enerji Verimliliği Merkezi projelerinin bölgeye önemli bir değer kattığını ifade etti. DOSABSİAD olarak BTSO ile birlikte ortak projeler yürüttüklerini belirten Çevikel, "Bugün de glutensiz besin tüketiminin önemine dikkat çekmek için anlamlı bir organizasyonda bir araya geldik. Etkinlik kapsamında ayrıca Mutfak Akademi'de gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi aldık. Gerek sunduğu hizmet, gerekse de altyapısı ile Mutfak Akademi hizmet sektörünün nitelikli eleman sorununun çözümü için atılmış çok önemli bir adım" dedi.
"HİZMET SEKTÖRÜNE DEĞER KATAN BİR PROJE"
KEP Başkanı Elif Özhan, BTSO Mutfak Akademi'nin hizmet sektörüne değer katan vizyoner bir proje olduğunu belirterek, "Mutfak Akademi'de glutensiz gıdaların önemi konusunda güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. BTSO ve DOSABSİAD ile gerçekleştirdiğimiz etkinlikte glutensiz gıda tüketmek zorunda olan bireyler ile ilgili birçok farkındalığa ulaştık" şeklinde konuştu.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Glutensiz besinler için mutfağa girdiler
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından hizmet sektörüne nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla kurulan BTSO Mutfak Akademi, 'Çölyakla Yaşam İçin Gluteniz Besin Farkındalık Etkinliği'ne ev sahipliği yaptı. DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, "Gerek sunduğu hizmet, gerekse de altyapısı ile Mutfak Akademi hizmet sektörünün nitelikli eleman sorununun çözümü için atılmış çok önemli bir adım" dedi.
Hizmet sektörüne nitelikli eleman yetiştiren BTSO Mutfak Akademi, sosyal sorumluluk projeleri ile de örnek çalışmalara imza atıyor. BTSO, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD ve Kadın Ekonomi Platformu (KEP) işbirliğinde Mutfak Akademi'de 'Çölyakla Yaşam İçin Gluteniz Besin Farkındalık Etkinliği' düzenlendi. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Irmak Aslan, DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, KEP Yönetim Kurulu Başkanı Elif Özhan ve iş dünyası temsilcilerine Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Şef Süleyman Engin glutensiz beslenme hakkında bilgiler verdi. Düzenlenen workshopta Şef Süleyman Engin'den uygulamalı eğitim alan iş dünyası temsilcileri, etkinliğin ardından BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Irmak Aslan'dan Mutfak Akademi'de gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
NİTELİKLİ İSTİHDAMIN ARTMASI NOKTASINDA ÖRNEK ÇALIŞMA
BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Irmak Aslan, BTSO olarak ihracat ve katma değerli üretimi geliştirmeyi hedefleyen projelerin yanı sıra nitelikli istihdamın artırılması noktasında da örnek çalışmalara imza attıklarını söyledi. Mutfak Akademi'nin hizmet sektörüne yönelik önemli bir proje olduğunu kaydeden Aslan, "İşletmelerimizde uygulanan tüm teknikler, Mutfak Akademi projemizde teorik ve pratik derslerle aktarılırken, eğitimlerimiz de son teknoloji ekipmanlarla özel olarak tasarlanmış mutfaklarımızda gerçekleştiriliyor. Aşçı, pastacı, pideci ve servis elemanı olmak üzere farklı branşlarda düzenlenen, deneyimli eğitmenlerin rehberliğinde yapılan eğitimler, yiyecek, içecek ve turizm sektöründe nitelikli personel yetiştirilmesine katkı sağlıyor" dedi.
İş dünyasının talepleri doğrultusunda BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay'ın öncülüğünde hayata geçirdikleri Mutfak Akademi projesi ile sektörün nitelikli personel ihtiyacına cevap verdiğini belirten Aslan, eğitim alan kursiyerlerin projenin uygulama alanı olarak kurgulanan 1889 Bursa&Double F Restoran'da bilgilerini pratiğe döktüklerini sözlerine ekledi.
"BTSO'NUN YATIRIMLARI BÖLGEMİZE DEĞER KATIYOR"
DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından DOSAB'da hayata geçirdiği BUTEKOM, BUTGEM, MESYEB, Model Fabrika, Mutfak Akademi ve Enerji Verimliliği Merkezi projelerinin bölgeye önemli bir değer kattığını ifade etti. DOSABSİAD olarak BTSO ile birlikte ortak projeler yürüttüklerini belirten Çevikel, "Bugün de glutensiz besin tüketiminin önemine dikkat çekmek için anlamlı bir organizasyonda bir araya geldik. Etkinlik kapsamında ayrıca Mutfak Akademi'de gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi aldık. Gerek sunduğu hizmet, gerekse de altyapısı ile Mutfak Akademi hizmet sektörünün nitelikli eleman sorununun çözümü için atılmış çok önemli bir adım" dedi.
"HİZMET SEKTÖRÜNE DEĞER KATAN BİR PROJE"
KEP Başkanı Elif Özhan, BTSO Mutfak Akademi'nin hizmet sektörüne değer katan vizyoner bir proje olduğunu belirterek, "Mutfak Akademi'de glutensiz gıdaların önemi konusunda güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. BTSO ve DOSABSİAD ile gerçekleştirdiğimiz etkinlikte glutensiz gıda tüketmek zorunda olan bireyler ile ilgili birçok farkındalığa ulaştık" şeklinde konuştu.
En Çok Okunan Haberler
PFDK sevkleri açıklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursalılara hitap edecek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'ya geliyor! Metro seferleri ücretsiz olacak
28 Mart 2024 Perşembe: Bolu'da Planlı Elektrik Kesintisi: İşte etkilenecek bölgeler
Bursa'da korkunç kaza! 2 kişi yaşamını yitirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'da duyurdu: "Emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız"
Bursa'da bugün hangi yollar araç trafiğine kapatılacak?
Uzayan öksürük dikkat çekiyor: "Bir alarm olabilir"
Antalya'da silahlı dehşet: Alacak verecek tartışmasında 7 yaralı!
İsrail okulları askeri üs olarak kullanıyor
Kütahya'da vahşet! Eşi tarafından bıçaklanan hamile kadın öldü
Sıcak havalarda kış lastiği kaza riskini arttırıyor!