Hava Durumu

Girit Adası'nda 6,5 büyüklüğünde deprem

Yunanistan'ın Girit Adası'nda 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2021 09:34
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2021 09:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Girit Adası'nda 6,5 büyüklüğünde deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 09.17'de Ege Denizi açıklarında 5,7 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Depremin merkez üssünün, 9,62 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

Atina Jeodinamik Enstitüsünden yapılan açıklamada ise, merkez üssü Girit'in güneyindeki Arvis bölgesi olan 5,8 büyüklüğündeki depremin tüm adada hissedildiği aktarıldı.

Sarsıntıda can veya mal kaybı olup olmadığına ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

ARTÇI SARSINTILAR SÜRÜYOR

Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi ise söz konusu depremin büyüklüğünü 6,5 olarak duyurdu.5,7 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede en büyüğü 4,8 olan artçı sarsıntılar sürüyor.

Çöken binalarda mahsur kalanlar var

Öte yandan Yunan basınında yer alan haberlere göre, itfaiye birimlerine iki kişinin deprem nedeniyle çöken binaların altında mahsur kaldığına dair çağrı geldi.

Kandiye Arkalohori'de bir kısmı hasar gören kilisenin yıkıntıları altında bir kişinin mahsur kaldığı ve bölgedeki bazı elektrik direklerinin devrildiği vurgulandı.

Bir başka kişinin ise Patsidero köyünde, kendi evinde mahsur kaldığı, bölgedeki okulların da tedbir amacıyla boşaltıldığı kaydedildi.

Yunan devlet ajansı AMNA'nın haberine göre, Arhanon Asterusion Belediye Başkanı Manolis Kokosalis, görev bölgesindeki su borularında ve binalarda hasar olduğunu dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.