Hava Durumu

Geleceğin diplomatları 3 Mart'ta

Çağdaş Eğitim Kooperatifi 3 Mart Lisesi öğrencileri, Ankara TED Üniversitesi'nde gerçekleştirilen Model United Nations - Model Birleşmiş Milletler (MUNTR 2016) konferansında Bursa'yı ve okullarını başarıyla temsil ettiler.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2017 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2017 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Geleceğin diplomatları 3 Mart'ta

3 Mart Anadolu Lisesi ve 3 Mart Halil Güleç Fen Lisesi öğrencileri Begüm Kurt, Eda Sünnetçioğlu, Doğa Deniz, Sıla Çetindere, Dicle Gökdemir, Zeynep Nisa Açıkgöz, Ata Serin, Utku Türemen ve Deniz Oruç'tan oluşan MUN takımı, Birleşmiş Milletler delegesi rolünü üstlenerek, evrensel konuları tartıştılar, küresel konuları masaya yatırdılar.

Okul Müdürü Kaan Selçuk, öğrencilerin İngilizce'deki kazanımları sayesinde topluluk önünde konuşma, düşüncelerini ifade etme ve tartışma gibi beceriler edindiklerini söyledi. 

 Öğrencilerin özverili çalışmalarıyla komitelerdeki sorumluluklarını başarıyla yerine getirdiğine işaret eden Selçuk, "Gençlerimizin, gelecekte uluslararası arenada bizleri başarıyla temsil edeceğini, düşünen, tartışan, dünya sorunlarına çözümler bulan liderler olacağına eminim" dedi.

Selçuk'un verdiği bilgiye göre, Birleşmiş Milletlerin bir simulasyonu olan MUN International'a her yıl 70 farklı ülkeden 400 bin öğrenci katılıyor. Masaya yatırılan global sorunlara diplomasi ve müzakerelerle çözümler üretiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.