Hava Durumu

'Geç kalınmış karar'

Söz Bursa Programı'yla Bursa Hayat mikrofonlarını Bursalı vatandaşlara uzatıp, PKK'ya destek veren HDP'li milletvekillerin tutuklanması hakkındaki görüşlerini sormaya devam ettik. Vatandaşlar, geç kalınmış bir karar olduğunu, HDP'li vekillerin en ağır şekilde yargılanmaları gerektiğini söylediler.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2016 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2016 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
'Geç kalınmış karar'

Zeki Dinç

Geç kalınmış bir karar olarak düşünüyorum.  Devletin bu konuda geç aldığı bir karar. HDP'nin handikapları var. Teröre destek vermekten hiç vazgeçmedi, bunu alenen belli etti. İnsanların sabrını zorladı. Meclisin sabrını zorladı.   Geç alınmış iyi bir karar olarak düşünüyorum fakat eksik bir karar. Bu konuyla ilgili devletin bundan sonra ne yapacağını açıkçası merak ediyorum. HDP'li vekillerin devletin bölünemez ve parçalanamaz bütünlüğünü bozmaya yönelik faaliyetten yargılanmalarını istiyorum. Propagandadan ziyade örgüte üye olmak, devleti parçalamak, bölmeye yönelik faaliyetten cezanın en üst düzeyden alınmasını istiyorum. Bağımsız yargının bakış açısını değiştirmesini istiyorum. Milletvekili olarak veya siyasi olarak meseleye bakmalarından ziyade vatanın bölünemez ve parçalanamaz bütünlüğünü bölmeye yönelik faaliyet olarak hukukun bu meseleye bakmasını istiyorum.

Mualla Taluer

Çok seviniyorum. Hepsi asılsın. Geri kalan tanklarla gençlerin hayatını kaybetmesine neden olanlar, tecavüzcülerde asılsın. CHP' ve sanatçılarda destek verdi, başımıza bunları sardılar. Gençler ve askerler maf oldu, şehit verdik. Resmen şuan Çanakkale savaşı yapıyoruz. İdam getirilsin, Avrupa'dan korkmuyoruz.  Avrupa ne derse desin. Onlar kendilerine baksın. Bir idam imzası çıksa önce ben gideceğim. Hepsini ipte görmek istiyoruz.

Zafer Cavlan

Olumlu ve hatta geç alınmış bir olay olduğunu düşünüyorum. Türkiye'yi bölen, Türkiye'yi ayrıştırmaya çalışan hangi örgüt olursa olsun bunların kapatılması gerekir. Hatta HDP'nin kapatılmasını da düşünüyorum çünkü apaçık belli olan bir şey. Terör örgütü cenazelerinde bulunuyorlar, Türkiye'nin karışması için söylemler de bulunuyorlar.  HDP ayrılıkçı bir örgüt tamamen kapatılmalıdır. Bırakın milletvekillerini ben partinin de kapatılmasından yanayım.

Güray Vatansever

Çok geç kalınmış bir hareket. Türkiye Meclis'inde bu ülkenin ekmeğini yiyip, bu ülkenin maaşı alıp, mecliste biz hala ayrı bir halkız demeleri çok saçma. Yıllardan beri kan dökülüyor, şehit veriyoruz. O bölgeyle alıp veremediklerini çözemedik. Türk, Kürt diye bir ayrım yok. Ayrım olmamasına rağmen bu ayrımı kendileri çıkartıyorlar. Özellikle Kürt vatandaşları için söylemiyorum bunu. Milletvekilleri için söylüyorum. Yüz yıllardan beri Kür, Türk ayrımı yoktu ama bu ayrımı kendileri çıkartıyorlar ya da bazı oyunlara geliyorlar. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.