Hava Durumu

Fransa, Mali'de 3 Ocak'ta düzenlenen hava saldırısında 19 sivili öldürdü

Fransız Barkhane operasyonu kapsamında Mali'de 3 Ocak 2021'de düzenlenen hava saldırısında 19 sivilin öldüğü kesinleşti.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2021 19:08
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2021 19:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Fransa, Mali'de 3 Ocak'ta düzenlenen hava saldırısında 19 sivili öldürdü

Fransız basınında çıkan haberlere göre, Birleşmiş Milletler Mali Çok Boyutlu İstikrar Misyonu (MINUSMA) bünyesinde Mali'de sivillerin öldüğü iddia edilen saldırıya ilişkin soruşturma heyeti raporu tamamladı. Birlşemiş Milletler (BM) raporunda, Barkhane operasyonu kapsamında Bounti'ye düzenlenen hava saldırısında 19 sivilin öldürüldüğü ortaya çıktı.

 TOPLAM ÖLÜ SAYISI 22

Raporda, saldırının düzenlediği bölgede düğün merasimi için yaklaşık 100 kişinin toplandığına işaret edilerek, bunlar arasında terör örgütü El Kaide'ye bağlı bir gruba üye olduğu tahmin edilen 3 silahlı kişinin de bulunduğu ve toplam ölü sayısının 22 olduğu açıklandı. Fransa, 3 Ocak'ta istihbarat üzerine silahlı teröristlere karşı bir hava operasyonu düzenlediklerini belirtmiş, bir düğünün hedef alındığı yönündeki iddiaları reddetmişti.Mali ordusundan yapılan açıklamada da Fransa'nın açıklamaları doğrulanmış ve hava saldırısında sivil kaybın yaşanmadığı belirtilmişti.

 FRANSA'NIN GÖLGESİNDE BİR BATI AFRİKA ÜLKESİ

Fransa, 2013 başında Mali'deki "Serval" isimli askeri harekatın ardından 1 Ağustos 2014'te "Barkhane" operasyonunu başlatmıştı. Günlük maliyeti 1 milyon avro olan Barkhane operasyonunda Mali, Moritanya, Çad, Burkina Faso ve Nijer'den toplam 5 bin 100 asker görev yapıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.