Hava Durumu

Firmalar gayrimenkul fuarından umutlu

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen Rising City Bursa 2.Gayrimenkul Fuarı'nda firmalar yerini aldı. Referandumdan sonra satış taleplerinin artacağını bekleyen İnşaat Firması Temsilcileri, düzenlenen fuardan umutlu olduklarını belirttiler.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2017 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2017 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Firmalar gayrimenkul fuarından umutlu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve stratejik ortağı TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ tarafından düzenlenen Rising City Gayrimenkul Fuarı ve 15. İnşaat Fuarı'ndan firmaların beklentileri yüksek. 33 ülkeden 300'den fazla yatırımcı katıldığı fuarda, konut sektöründeki durgunluğun, yerini canlılığa bırakması bekleniyor. Bursa Hayat'a organizasyonla ilgili açıklamalarda bulunan Firma Temsilcileri, seçim sürecinin konut sektörünü etkilediğini söyleyerek, fuarla birlikte piyasadaki hareketliliğin hız kazanacağını belirttiler.

KATILIM BEKLENENDEN FAZLA

Referandum sürecinin konut piyasasını etkilediğini belirten Birel İnşaat Satış ve Pazarlama Müdürü Mehmet Alemdaroğlu, Bundan sonraki süreçte bekleyen taleplerin, satışa döneceğine inandığını söyleyerek,"Zaten firmalar bu durum yüzünden, yeni projelerini beklettiler. Stokta bekleyen daireleri, fuarla birlikte eritmeyi planlıyoruz. Taleplerin, düşmesinin psikolojik olduğunu düşünüyorum. Bizler yaptığımız görüşmelerde insanların ev almak istediklerini ancak bir türlü karar veremediklerini görüyoruz. İnsanlarda, korku ve gelecekle ilgili kaygılar var. Referandum sürecini de geride bırakmamızla birlikte piyasa yavaş yavaş oturaktır. Özellikle bireysel olarak mayıs döneminin çok hareketli geçeceğini düşünüyorum. Fuarın seyrine de bakılacak olursa, beklediğimizden daha fazla bir katılım olduğunu söyleyebilirim" dedi.

ARSA FİYATLARI PİYASAYI ETKİLEDİ

Konut fiyatlarındaki artışın, arsa değerlerinin yükselmesine bağlayan Müdür Alemdaroğlu,"Bursa'nın nüfusu bakacak olursak, üretilen konut sayısı talebi karşılayacak durumda değil. Bizler konut üreticisi olarak talepleri karşılamakta güçlük çekiyoruz. Dolayısıyla sürekli olarak yeni projeler ortaya çıkıyor. Projeleri yapmak için de arsalara ihtiyaç var. Arsalara olan talep arttıkça, fiyatlar da orantılı olarak artıyor. Bu da arsa fiyatlarının yükselmesini neden oluyor. Yükselen arsa değerleri de konut fiyatlarını yukarıya çekiyor. Bunun yanında dolar kurunun da artışı, emlak piyasasındaki fiyatların artmasına neden oldu. Ama dediğim gibi temel sebep arsa değerlerinden geçiyor. Çünkü konut için her şeyi üretebiliyoruz ama arsa üretemiyoruz" diye konuştu.

PİYASAYA, REFERANDUM YÖN VERDİ

Bu yıl fuara ilk kez katıldıklarını söyleyen Akcan İnşaat Sahibi İsmet Akça, fuardaki hareketlilikten memnun olduklarını dile getirdi. Canlılığın giderek artmasını beklediklerini söyleyen Akça,"Özellikle hafta sonunun yoğun geçeceğini düşünüyoruz. Seçimden önce sektör olarak durgunluk yaşadık. Ancak referandumdan yeni çıkmamıza rağmen, piyasalar canlanmaya başladı. Bundan sonraki dönemde de piyasalar normalleşecektir. Özellikle 2018 yılından daha da umutluyuz. Önümüzdeki senenin 'emlak yılı' olacağını düşünüyorum. Son zamanlarda arsa fiyatları 4 kat arttı. Bir birine bağımlı olduğu için arsa fiyatlarının yükselmesi, konutlara da yansıyor. Konut fiyatları artınca da satışlarda yavaşlamalar oldu. Yeni imar alanları açılırsa emlak sektöründeki hareketlilikte artar" ifadelerini kullandı.

"FUARDAN UMUTLUYUZ"

Geçen yıl ilk kez katılmalarına rağmen fuarın kendileri adına çok güzel geçtiğini ifade eden Meteor İnşaat Satış Müdürü Altay Alpay, bu yıl da fuarda çok umutlu olduklarını söyledi. Fuarda firmalarının tanıtımını yaprak insanların kafasında yer etmek istediklerini belirten Müdür Alpay, sektöre baktıklarını pencereyi alıcılara yansıtmak istediklerini belirtti. Alpay, bu hedefleri gerçekleştirdikten sonra da ev satışlarını arttırmak istediklerini sözlerine ekledi.

TERCİH; BALAT

Firma olarak Balat bölgesinde büyük projelere imza attıklarını dile getiren Alpay,"Bursa Balat bölgesinde hazır olan iki tane projemiz var. Kısmet olursa 3'üncü projemizi gerçekleştirmek için alt yapı çalışmalarımızı gerçekleştirmeye başladık. Şu ana kadar fuarda projelerimiz büyük bir ilgi görüyor. Balat bölgesi, son dönemlerde oldukça gündemde olan bir yer. Balat'ta yapılan projelerin hepsi, elit bir şekilde inşa edildi. Geniş alanlar tercih edilerek, bütün sosyal ihtiyaçların karşılanabileceği alanlar oluşturuldu. Burada oturan insanlar da projelere ayrı bir değer kattılar. Bunların hepsini birleştirdiğimiz zaman, mimari dokusu daha farklı, üstün teknolojilerle donatılmış ve işçilik kalitesinin çok yüksek olduğu bir alanla karşılaşıyorsunuz. Biz de firma olarak bu kaliteye ortak oluyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.