Hava Durumu

Filmleri aratmayan operasyon

Erzurum'un Oltu İlçesi Doğutaş Küçük Sanayi Sitesi'ndeki Efe Yapı isimli işyerinin önünden 57 adet cephe çerçevesi çalan 2 hırsız, çaldıkları çerçeveleri işçi görünümlü polislere satmak isteyince yakayı ele verdi. Polis, filmleri aratmayacak bir operasyonla hırsızları suçüstü yakaladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2017 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2017 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Filmleri aratmayan operasyon

Olay, 15 Kasım günü sabah 08.30'da Oltu Doğutaş Küçük Sanayi Sitesi'ndeki Efe Yapı isimli işyerinin önüne 88 adet cephe çerçevesi koyarak ayrılan işyeri sahibi H.G., işyerine geri döndüğünde çerçevelerden 57 tanesinin çalındığını gördü.
H.G. isimli şahsın polise başvurmasıyla birlikte harekete geçen Oltu Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yaptığı çalışma sonrası malzemeleri hurda işi yapan A.Y. ve N.Y.'nin çaldıklarını tespit etti.
POLİSTEN FİLMLERİ ARATMAYAN OPERASYON
Yapılan tespitin ardından polis, filmleri aratmayan planlı bir operasyon gerçekleştirdi. Esnaf H.G.'nin yanında işçi kılığında çalışmaya başlayan polis, kısa süre sonra şüpheli A.Y. ile telefonda görüşerek çalıntı malzemelere 2 bin TL karşılığında müşteri oldu ve anlaştı. Şüpheli A.Y.'nin malzemeleri Erzurum merkezde teslim edeceğini söylemesi üzerine harekete geçen Oltu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler işçi kılığına girerek, sivil ekiple birlikte Erzurum'daki hurdacılar sitesine gitti. Şüpheli şahıslarla hurdacılar sitesinde buluşan işçi kılığındaki polisler, şüphelilerle birlikte malzemelerin yüklenmeye başladı. Tam o esnada, sivil ekibin şok baskınıyla neye uğradığını şaşıran A.Y. gözaltına alındı.
"YAKALANACAĞIMIZI BEKLEMİYORDUK"
Şüpheli A.Y.'yi yakaladıktan sonra sorgulayan polis, yine Erzurum merkezde aynı gün suç ortağı olduğu tespit edilen N.A.'yı da Şükrüpaşa'daki evinin yakınlarında yakalayarak gözaltına aldı. Dosyalarının hayli kabarık olduğu tespit edilen ve gerekli işlemler için Oltu'ya getirilen şahıslar, suçlarını itiraf ederek pişman olduklarını ve pişkin bir şekilde yakalanacaklarını beklemediklerini ifade ettiler.
Şahıslar geceyi karakolda geçirdikten sonra adliyeye sevk edilirken, yaklaşık 15 bin TL değerindeki çerçeveler ise sağlam bir şekilde sahibine teslim edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.