Hava Durumu

Filistin'den flaş ABD açıklaması!

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, ABD'nin Kudüs'e İsrail Büyükelçiliğini taşıma kararından bu yana Filistin tarafından hiçbir ABD'li yetkiliyle bir araya gelmediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2018 02:08
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2018 02:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Filistin'den flaş ABD açıklaması!

İrlanda'ya resmi ziyarette bulunan Maliki, İrlandalı mevkidaşı Simon  Coveney'le başkent Dublin'de düzenlediği ortak basın toplantısında, ABD Başkanı  Donald Trump'ın Kudüs'ü 6 Aralık 2017'de "İsrail'in başkenti" olarak tanıma  kararının ardından Filistin tarafının hiçbir ABD'li yetkili ile bir araya  gelmediğini belirtti. Maliki, "ABD yönetimi, Filistin halkına ve davasına savaş  ilan etti. Bu nedenle ABD'yle tüm görüşmeleri durdurduk." dedi.

Washington'un barış sürecindeki arabulucu rolünü kaybettiğine dikkati  çeken Maliki, "ABD hükümetinin aldığı kararla ilgili şikayette bulunmak üzere  çeşitli uluslararası örgütlerine gitme kararı aldık. Bu siyasi ve diplomatik  üslubu sürdürerek, Filistin davasını savunacağız." ifadesini kullandı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da resmi temaslarda bulunmak  üzere geldiği İrlanda'nın başkenti Dublin'de İrlanda Cumhurbaşkanı Michael D.  Higgins ile Filistin ve bölgedeki gelişmeleri ele almıştı.

Avrupa turu kapsamında İrlanda'ya gelen Abbas'a ziyaretinde, Filistin  Dışişleri Bakanı Maliki'nin yanı sıra Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme  Konseyi Genel Sekreteri Saib Ureykat, Başbakan Yardımcısı Ziyad Ebu Ömer ve  Diplomatik İşlerden Sorumlu Müsteşar Mecdi el-Halidi eşlik ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.