Hava Durumu

FETÖ sanığı eski rektörün cezası belli oldu!

Çanakkale'de, 15 Temmuz Cuma günü FETÖ Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gözaltına alınarak tutuklu olarak yargılanan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. 

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2018 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2018 18:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
FETÖ sanığı eski rektörün cezası belli oldu!

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında FETÖ üyeliği suçundan kamu davası açılan ve tutuklu yargılanan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eski Rektörü Sedat Laçiner'e, bugün Çanakkale 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşma sonucunda, FETÖ üyesi olmak suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verildi. Tutukluluk halinin de devamına karar verildi. Duruşmaya tutuklu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eski Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, avukatı ve yakınları katıldı. 
Savunmasında, masum olduğunu söyleyen Laçiner, üzerine atılı örgüt üyeliği suçunu kabul etmediğini ve ülke için yanlış bir şey yapmadığını ileri sürdü. FETÖ ile hiçbir ilişkisinin bulunmadığını iddia eden Sedat Laçiner, beraat talebinde bulundu. Ayrıca Laçiner'in avukatı müvekkili için beraat talebinde bulunarak, tahliyesini istedi. 
Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Laçiner'i 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. 
Laçiner, FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde, 20 Temmuz 2016'da gözaltına alınarak, sevk edildiği mahkeme tarafından 23 Temmuz'da tutuklanmıştı. 

SEDAT LAÇİNER KİMDİR?

Sedat Laçiner, 1 Temmuz 1972 yılında Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde dünyaya gelmiştir. Ardından ailesinin Ankara'ya taşınmasıyla birlikte eğitim hayatına burada başlamıştır. Üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde alan Laçiner 1994 yılında Uluslar arası İlişkiler Bölümü'nden mezun olmuştur. Üniversite eğitimi devam ederken Milliyet Gazetesi'nin düzenlediği Türkiye Sosyal Bilimler Yarışması'na katılmış ve birinci olmuştur. Bu derecesinin ardından Milliyet Gazetesi'nde ana muhalefet ve başbakanlık muhabirliği görevlerinde bulunmuştur.

Çok sayıda dizi yazı hazırladı. Gazi Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi alanıdna yüksek lisans eğitimine başlayan laçiner Milli Eğitim bakanlığı bursunu kazanarak eğitimine İngiltere'de devam etti. Manchester'da dil eğitimi ve araştırmalarda bulunan Laçiner Yüksek Lisans derecesini 'onur derecesiyle' (distinction) Sheffield Üniversitesi'nden aldı. Doktora derecesini ise Londra Üniversitesi King's College'da yaptı.

Laçiner, YÖK ve ASAM işbirliğiyle kurulan Ermeni Araştırmaları Enstitüsü'nün kurucu kadrosunda yer aldı. 2003 yılında ASAM ortadoğu Masası başkanlığını yürüttü. 2003 yılında ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin müdürü oldu. 2004 yılında Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu'nu (USAK) kuran Dr. Laçiner 2005 yılında uluslararası ilişkiler doçenti oldu.

Dr. Laçiner 2005 yılında Davos Ekonomik Forumu YGL tarafından '2006 Genç Küresel Lider' seçildi. Doç. Dr. Sedat Laçiner entellektüeller kategorisinden bu ödüle layık görülen ilk Türk oldu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.