Hava Durumu

Fener'e gözdağı

Beşiktaş, Turkcell Süper Kupa'yı kaptırdığı Atiker Konyaspor'u devirdi, derbi öncesi Fenerbahçe'ye gözdağı verdi: 2-0

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2017 01:38
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2017 01:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Fener'e gözdağı

Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında Porto deplasmanında tarihi bir zafere imza atan Kartal hız kesmedi. Cenk Tosun'un kafasıyla ilk yarıda üstünlüğü yakalayan siyah-beyazlı takım ikinci devre Quaresma ile farkı ikiye yükseltti, ligde üst üste 3. kez kazanarak taraftarını yine mest etti.

Porto zaferi sonrası ister deplasman isterse iç saha olsun, Beşiktaş'ın oynayacağı ilk maçın kolay geçmeyeceği daha takım Portekiz'de iken belli olmuştu. Rehaveti atlatmış olsa bile, Mustafa Reşit Akçay'ın çalıştırdığı takımlara karşı oynamak kolay iş değildir. Siyah-beyazlı takım her ne kadar maça hızlı başlasa da, Konyaspor'un uyguladığı takım halinde savunma ve hücum anlayışı, Kartal'a çok rahat oynama şansı vermedi.

10. dakikada, bugünlerde İngiliz kulüplerinin dikkatini yeniden çeken Cenk Tosun, Caner'in müthiş ortasını kendisine yakışır şekilde kafayla ağlara gönderdi: 1-0 Bu gol takımı rahatlatsa da, Beşiktaş ikinci golü bulmakta çok zorlandı. Talisca'nın 15'teki röveşatası, Serkan'a takıldı. Konuk ekibin gole en çok yaklaştığı an ise 27. dakikada oldu. Kale ağzında Volkan'ın kafa vuruşunun dışarıya gitmesi, Beşiktaş adına büyük bir şanstı.

İkinci golü kovalayan Beşiktaş, Quaresma'nın bindirmeleriyle bu fırsata çok yaklaştı ama 27 ve 49. dakikalarda yaşandığı gibi, Portekizli birçok final pasını dışarıya göndermeyi tercih etti.

57'de Cenk Tosun'un kale önündeki dokunuşunu son anda kurtaran Serkan, 66. dakikada bu kadar şanslı değildi. Bu kez iki Konyasporlu oyuncuyu peşine takan Quaresma, öyle bir şut çekti ki Serkan'ın yapacak bir şeyi yoktu: 2-0

86'da Tolgay'ın şutunda Serkan farkın açılmasına izin vermedi. Üç puanı hanesine yazdırarak Galatasaray'ı liderlik koltuğunda yalnız bırakmayan Beşiktaş, Fenerbahçe derbisi öncesinde taraftarına bir sevinç daha yaşattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.