Hava Durumu

Faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız

Baharatların sağlığımızı faydaları tıp dünyasında araştırmalarla kanıtlanmaya devam ediyor...

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2018 22:16
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2018 22:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız

Zerdeçal özlerinin uzun zamandır geleneksel Çin ve Hint tıbbında kullanıldığını belirten araştırmacılar, bu bilginin daha büyük çalışmalarla doğrulanması gerektiğini söyledi.

Araştırmalar, iltihaplanma, kalp hastalığı da dahil olmak üzere bir dizi hastalığın gelişiminde önemli bir rol oynuyor.

Kanser terapisinde curcumin kullanımını inceleyen MDAnderson Kanser Merkezinden Bharat Aggarvval, çalışmanın çok cesaret verici olduğunu söyledi.

Uzmanlar, kalp sağlığının korunması için zerdeçalın tek başına yeterli olmadığını belirterek, iyi bir diyet, düzenli egzersiz, stres yönetimi ve kolesterol seviyesinin kontrol altında tutulması gerektiğini vurguladı.

Çinlilerin kullandığı en yaygın olan 10 şifalı bitki!

Meyan Kökü

Çin tıbbında iyileştirici ve toksin attırıcı bir madde olarak kullanılan meyan kökü, hepatit, astım, depresyon, soğuk algınlığı, grip, mide yanması ve bunun gibi sıkıntıların ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.

Bupleurum

En önemli Çin bitkilerinden biri olan bupleurum bitkisi, karaciğer hasarları, eklem ağrıları ve iltihaplanmaları, bazı midesel sorunlar, akıl hastalıkları ve bunun gibi birçok sorunun tedavisi için kullanılmıştır.

Çin Geveni 

Geleneksel Çin tıbbında bağışıklık sistemini güçlendirmek ve metabolizma hızını arttırmak için yaklaşık 4000 yıldır Çin geveni bitkisi kullanılma devam ediliyor. Yaralanmaların iyileşmesi ve enfeksiyonların önüne geçilmesinde de oldukça etkilidir.

Ephedra Sinica

Geleneksel Çin tıbbında kullanılan en eski bitkilerden biridir. Ephedra sinica ya da başka bir adıyla Ma Huang bitkisi astım, soğuk algınlığı, bahar nezlesi gibi alerjen durumları tedavi etmekte oldukça iyidir.

Coptis Chinensis

Çin düğün çiçeği olarak da bilinen coptis chinensis bitkisi, bilinen en acı bitkilerden biridir. Sindirim sistemi sorunlarına karşı etkili bir iyileştiricidir. Çin tıbbının 50 ana baharatından biridir.

Zencefil

Zencefil, hazımsızlık sorunlarının giderilmesinde, kan dolaşımlarının güçlendirilmesi ve daha bunun gibi kalp ve sindirim sistemi üzerinde oldukça etkilidir. Aroma ve tat olarak da kullanılan zencefil, mide bulantısı, soğuk algınlığı ve öksürük tedavisinde de etkili bir iyileştiricidir.

Ginseng

Ginseng bitkisi, sağlığa oldukça faydalı olan afrodizyak etkisi yüksek Çin tıbbında da oldukça popüler bir baharattır. Yüzyıllardır ereksiyon bozuklukları, hepatit, menapoz ve yüksek tansiyon gibi sorunların giderilmesine yardımcı olmasıyla bilinir.

Goji Berry

Sağlık ve ilaç sektöründe kendine yer edindirebilmiş bir meyvede goji berrydir. Goji berry yani bizdeki adıyla kurt üzümü bitkisi, hem çeşitli hastalıkların tedavilerinde kullanılabiliyorken hem de yemeklere tat veren bir baharat görevini de üstleniyor.

Çin Melek Otu

Çin melek otu, kas gevşetici olarak bilinen yaygın bir bitkidir. Etkili bir kas rahatlatıcı olmasının yanı sıra kalp hastalıklarının tedavilerinde ve kısırlık sorunlarında da oldukça yaygın bir kullanıma sahiptir. Ayrıca melek otu bazı boğaz sorunlarına ve kalp ritim bozuklukları tedavilerinde de kullanılmaktadır.

Mantarlar

Çin kültüründe mantarların farklı bir yeri vardır. Mantarların genel olarak tümör tedavilerinde kullanıldığı bilinmektedir. Ayrıca uyku sorunları ve kadınlarda cinsel isteksizliği de ortadan kaldırdığı görülmüştür.

Sabah

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.