Hava Durumu

Fadıllı Köyü'nün gizli güzellikleri

Bursa'nın batısında Nilüfer İlçesine bağlı Fadıllı mahallesi, konumu ve sunduğu güzelliklerle dikkat çekiyor. Tarımsal ihracat yapan mahalle aynı zamanda doğal güzellikleriyle de son dönemde fotoğraf sanatçılarının ilgisini çekmeyi başarıyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2020 07:30
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2020 07:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Fadıllı Köyü'nün gizli güzellikleri

Ali KAMUR

Fadıllı Köyü, Bursa'nın incir ihracatı yapan ve ekonomiye katkısı büyük bir mahallesi. Doğa fotoğrafçıları için göl kıyısına inmek, ölümsüzleştirilecek birçok anıya açılan kapı niteliğinde. Bu bölge çevre illerden gelen doğa fotoğrafçılarının gözdesi olmaya devam ediyor.

YAMAÇ PARAŞÜTÜ, OFF-ROAD PİSTİ VE DOĞA FOTOĞRAFÇILARININ VAZGEÇİLMEZ ADRESİ

Eskikaraağaç Mahallesine yakın olması sebebiyle bölgeye göç eden leyleklerinde rahatlıkla fotoğraflanabileceği Fadıllı Köyü, Bursa'nın doğal güzelliklerinden sadece bir tanesi. Manzarası ve tabii güzellikleri ile şimdiden ilgi odağı olmuş durumda. Bölgede özel yatırım olarak kurulan yamaç paraşütü ve off-road pisti, ilginin ve bölgenin tanınması konusunda bir nebze artırılabilmesi için önemli birer adım olarak görülüyor. Bursa'da yaşayıp da hala bölgenin bilinmediği için köylülerin ve balıkçıların kullanımıyla sınırlı kalan bölge baharın yavaş yavaş yüzünü göstermesiyle birlikte doğa fotoğrafçılarının uğrak yeri haline geldi.

FARKLI AKTİVİTELER MEVCUT

Mahallede atları bulunan vatandaşlar hafta sonunu değerlendirmek ve doğayla iç içe vakit geçirmek isteyen misafirlerin gönüllerini hoş etmek amacıyla atlarını onlara vererek sahili bir baştan diğer başa kadar turlamalarına ve güzel vakit geçirmelerine müsaade ediyor.

SAHİPSİZ HAYVANLAR DA UNUTULMUYOR

Bunun yanı sıra köyün fotoğraflarını sosyal medyadan görerek gelen duyarlı vatandaşlar, burada yaşayan sahipsiz sokak hayvanları için mama ve yem tedarik ederek onlara da yardımcı olmaya çalışıyor.

HABERİN FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.