Hava Durumu

Evden atılan kiracılar eylem yaptı!

Fransa'da kanun gereği evden atılan kiracılar başbakanlık önünde gösteri düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2017 23:29
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2017 23:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Evden atılan kiracılar eylem yaptı!

Fransa'nın başkenti Paris'te kiracılar, Başbakanlığın önünde eylem yaptı. İşsizlik oranının yüksek olduğu Fransa'da kiracılar, kirasını ödeyemediği ya da ev sahibiyle sorun yaşadığı için yasa gereği evsiz kalıyor. Mevcut yasa gereği Mart ayı sonuna kadar evlerini boşaltması istenen kiracılar, evlerinden çıkarılmamaları, kira fiyatlarının düşürülmesi ve sosyal konut sorununun çözülmesi için başbakanlık binası önünde gösteri yaptılar. Polis, başbakanlık önünde sıkı güvenlik önlemi alarak göstericilerin başbakanlık girişine yaklaşmalarını engelledi.
2012 yılında cumhurbaşkanı seçilen François Hollande'ın en büyük seçim argümanı konut sorunuydu. Seçim kampanyasında on binlerce insanı barındıracak konut projeleri sunan Hollande'ın, 2012 yılından bu yana sosyal konut anlamında bir çivi dahi çakmadığını iddia eden göstericiler, yeni hükümetten sosyal konut sorununu çözmesini istiyor.
Çoğunluğu Paris'te yaşayan oturma ve çalışma izni olan yabancı kökenli kişilerden oluşan göstericiler arasında bulunan ve kirasını ödeyemediği için evinden atılan kiracılardan biri, "İşsizlik ülkede tavan yapmış durumda, kiramı düzgün ödeyemedim. Ev sahibi beni haklı olarak yasal yollarla evden çıkardı, yeni bir ev kiralayacak maddi gücüm yok, iş yok. Belediye'ye gidiyoruz sosyal konutta yer yok" dedi.
20 yıldır Fransa'da yaşadığını söyleyen evinden atılmış bir başka kadın ise, "Çalıştığımız zaman kiramızı ödüyorduk vergimizi düzenli veriyorduk. İş yok çalışamıyoruz haliyle kiramızı ödeyemedik. Çocuklarıma ekmek alacak parayı bulamadığım günler oluyor. Gösteriye katılmak zorunda kaldım, alınan güvenlik önlemlerini görünce kendimi evinden atılmış kiracıdan daha çok, insanlara zarar veren bir teröristten farkım yokmuş gibi hissettim" dedi.
Göstericiler sık sık, sosyal konut isteğinde bulunurken, "evden atılmalar durdurulsun, kira fiyatları indirilsin, hükümet konut sorununa bir an evvel çare bulsun" sloganları attılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.