Hava Durumu

Evde kal, virüsü yen Bursa!

Bursa'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 8 olurken, vaka sayısı ise 259 olarak açıklandı.Bu durum Bursa'nın koronavirüs ile savaşında alınacak en önemli kararın 'evde kalmak' olduğu belirtiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2020 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2020 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Evde kal, virüsü yen Bursa!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. 

Bakan Koca, koronvirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 425'e, vaka sayısının ise 20.921'e yükseldiğini duyurdu.

Ayrıca Bakan Koca'nın basın mensuplarına gösterdiği tablolarda Bursa'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 8 olarak görülürken, vaka sayısı ise 259 olarak açıklandı.

Bu durum ise Bursa'nın koronavirüs ile savaşında alınacak en önemli kararın 'evde kalmak' olduğu belirtiliyor.

Fotoğraflar, Bursa Büyükşehir kameralarından alınmıştır.

GENÇLERE UYARI!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Virüsün yayılım zincirini kıracak, kendimizi izole edeceğiz. Büyüklerimi uyarıyorum evden çıkmayın. Gençlerimizi uyarıyorum, virüsü taşıyıp taşımadığını bilemezsiniz" uyarısında bulunmuştu

ERDOĞAN YENİ TEDBİRLERİ AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam koronavirüs ile ilgili yeni tedbirleri açıkladı.

Türkiye'de 21 Mart saat 24.00 itibariyle 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sokağa çıkması sınırlandırıldı, 30 Büyükşehir ve Zonguldak'a giriş çıkışların yasaklandı.

BURULAŞ DUYURDU! "20 YAŞ ALTINDAKİ TÜM YOLCULARIN..."

EVDE KAL BURSA!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, genel anlamda 'evde kal' çağrılarına uyduğunu ancak bazı ilçelerde bu çağrıların ihmal edildiğini ifade ederek, "Tabii öncelikle 60 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunanlara odaklandık ve bu grupla ilgili bir sorun yok. Ama son zamanlarda özellikle gençlerin durumu ciddiye almayıp, dışarılarda olduğunu gözlemliyoruz. Bu işin şakası olmadığını anlamak için İspanya ve İtalya bizim için çok iyi örnek. Tüm ilçelerimizde halkımızın evde kalmasını sağlamak adına gerekirse anons yapmalı veya ekipler dolaştırmalıyız" demişti.

BURSA VALİSİ'NDEN ÇAĞRI!

Bursa Valisi Yakup Canbolat 3 Nisan 2020 tarihinde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda vatandaşlara evde kalın çağrısı yaptı.

Bursa Valisi Yakup Canbolat, "Bu akşamdan itibaren tüm Bursalı hemşehrilerimi haftasonu kesintisiz evde kalmalarını, aileleri ile evde vakit geçirmelerini, acil ve mecbur durumlar dışında sokağa çıkamamalarını istirham ediyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.