Hava Durumu

Erdoğan Yalova'da açıkladı! Seçimden sonra ilk iş...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yalova mitinginde konuştu.Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonrası cumhurbaşkanlığı adaylığı şartları arasına sadece hükümlü olmayı değil, tutukluluğu da koyacaklarını bildirdi

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2018 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2018 18:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Erdoğan Yalova'da açıkladı! Seçimden sonra ilk iş...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip  Erdoğan, yerli otomobil çalışmalarıyla ilgili, "Bu otomobil öyle Bay Muharrem'in  ve onun genel başkanının sandığı gibi geçen asrın teknolojisi değil.  Otomobilimizin projesi en son teknolojiyle, elektrikli ve hatta ileride sürücüsüz  otomobil konseptine göre geliştiriliyor." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Yalova'da 15 Temmuz Demokrasi  ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı  Muharrem İnce'nin Korgeneral İsmail Metin Temel'e yönelik sözlerini  değerlendirdi. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Kafayı takmış İsmail Metin Temel Paşa'ya. Suçu ne? Suçu şu? Ben  Malatya'da iftara gidiyorum. İftar kimin? Türkiye Esnaf Sanatkarlar  Konfederasyonunun iftarı. Bu iftarda ben bir konuşma yapıyorum. Konuşmada İsmail  Metin Temel Paşa da yanındakilerle beraber alkışlıyor. Şimdi buna kafayı takmış.  'Nasıl alkışlarsın?' Bak Bay Muharrem, ben sıradan bir aday değilim. Benim bir  özelliğim var. Ben aynı zamanda anayasaya göre başkomutan sıfatını taşıyorum.  Bunu ben söylemiyorum anayasa söylüyor. Bu unvanı da bana milletim verdi.  Milletimin verdiği bu unvanla beraber bu yolda yürüyorum ve inşallah, 24  Haziran'da milletim bu unvanımı tazelerse, 'yürü' derse, milletimle beraber  yürüyeceğim ama kalkıp da sen İsmail Metin Paşa'ya bu tür terbiye dışı bir  ifadeyi kullanamazsın. O Gabar'da, Cudi'de, Tendürek'te, o vatan düşmanlarıyla,  millet düşmanlarıyla savaşırken sen kalkıp da ona bu şekilde bir yaklaşımda  bulunamazsın. Ben diyorum ki benim bildiğim, benim tanıdığım Yalovalı buna  gereken dersi vermelidir."

SEÇİMLERİ ATLATALIM, DÜZENLEME YAPACAĞIZ

Bu kişi 4 dönemdir Yalova milletvekili. Peki bu kişinin Yalova'ya kazandırdığı herhangi bir hizmeti biliyor musunuz? Ama hakkını yemeyelim başka işleri de var. Edirne'de cezaevi ziyareti yapıyor. Kimi ziyaret ediyor? PKK terör örgütünün arkasında olduğu malum siyasi partinin sözde genel başkanını... 'Bırakın çıksın' diyor. Tutukludan aday olmaz, seçimleri bir atlatalım düzenleme yapacağız.  Hakkari'de Bay Kemal bir tane Türk bayrağı olmadan miting yaptı. Bay Muharrem malum partinin desteğiyle Diyarbakır'da miting yaptı. Bunlar katillerle beraber. Herhalde ülkemizin altını üstüne getirmeye çalışıyorlar. FETÖ'yü bitirdik mi bitiriyor muyuz? Bu ülkeden kaçacaklar başka çaresi yok.  İnlerine gireceğiz inlerine, Afrin'de4 bin 600'e yakın terörist öldürüldü.

Mitinge katılanlara, "Oyu senden alıp, hizmeti bölücü terör örgütüne  yapan bu kişiye 24 Haziran'da dersini veriyor muyuz?", "Türkiye'nin geleceğine  göz diken bu haramzadelere Rabiamızla cevap veriyor muyuz?" diye soran Erdoğan,  "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" söylemini yineledi.

Erdoğan, "Yalova'da bunlara karşı çıkacak, Rabiamızdan rahatsız olacak  kimse var mı?" diye sordu. "Hayır" cevabını alan Erdoğan, "Ben şimdi sizlerden  bir söz daha istiyorum. Bu bizim kardeşliğimizin ifadesi. Bir olacağız, iri  olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.  Yalova'daki Güneydoğulu, Doğulu kardeşlerime özellikle söylüyorum. Bu oyunu  bozarsanız siz bozacaksınız. Sizden özel gayret istiyorum." ifadelerini kullandı.

Siyasetin sürekli yalan söyleme, dün söylediğini bugün inkar etme, dün  ak dediğine bugün kara deme sanatı olmadığını vurgulayan Erdoğan, siyasetin,  tutarlılık, doğruluk, dürüstlük istediğini kaydetti.

YERLİ OTOMOBİL

Recep Tayyip Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ben yerli marka otomobil diyorum, ne diyor, 'Erdoğan 20 yıl  geriden geliyor'. Bir defa Bay Muharrem, bak ne dediğimi iyi dinle. Ben 5 tane  babayiğidi buldum. Bu ülkede yerli otomobilimizi inşallah üretiyoruz. Çalışma  başladı. CEO'sunu atadık. 2019'da prototipi bitecek. 2021'de seri üretime  başlayacağız. Bu otomobil, öyle Bay Muharrem'in ve onun genel başkanının sandığı  gibi geçen asrın teknolojisi değil. Otomobilimizin projesi en son teknolojiyle,  elektrikli ve hatta ileride sürücüsüz otomobil konseptine göre geliştiriliyor.  Bütünüyle, böyle geliyor. Şu anda İHA'lar nasıl çalışıyor, SİHA'lar nasıl  çalışıyor? Görüyorsunuz değil mi? Şimdi yeni bir tane daha geliyor. Bir müjde  vereyim şimdi bir de bizim Akıncı uçağımız geliyor. Bu şu anda hiçbir yerde yok."

"TANKIMIZ DA GELİYOR"

Geçmişte ABD'nin İHA, SİHA vermediğini, "Bugün git yarın gel"  dediğini, İsrail'in verdiğini ancak bunların da arıza yaptığını aktaran Erdoğan,  şöyle konuştu:

"Kötü komşu bizi ev sahibi yaptı. Şimdi kendi uçağımız var. Seri  üretiyoruz. Elhamdülillah ve Gabar'da, Cudi'de, Tendürek'de İHA'lar işaret  veriyor, SİHA'lar vuruyor. İHA'lar işareti verdikten sonra F-16'lar da vuruyor.  Şimdi, inşallah Akıncı çıktığı zaman durum daha farklı olacak tabii. Tüm bunlarla  beraber teknolojide, savunma sanayinde artık farklı bir Türkiye var. Tankımız da  geliyor. Seri üretim başlıyor. İnşallah, bütün bunlarla beraber dünyada rekabet  içerisinde olan bir Türkiye var. Savunma sanayi diyoruz. Bunun bir parçası olan  uzay sanayini ihmal etmiyoruz. Artık kendimizin imal ettiği uydularımızla zaten  uzaydaki yerimizi aldık. Şimdi uydu fırlatma tesisi kurmanın peşindeyiz. Öyle ya  eğer bir gün insanlık uzayda daha etkin şekilde faaliyet gösterecekse Türkiye'nin  şimdiden buna hazırlanması lazım."

"KAFALARI BASMAZ"  

Kanal İstanbul projesine de değinen Erdoğan, "Bu projenin stratejisine  ne Muharrem İnce'nin ne de Kemal Kılıçdaroğlu'nun kafası basmaz. Bizim derdimiz  ne? Bizim derdimiz Boğaz'ı, maalesef bu kazalardan kurtarmak. Boğaz'da geçenlerde  biliyorsunuz bir kaza oldu. Allah göstermesin o bir tanker de olabilirdi. O bir  tanker olsaydı biz Boğaz'da ne yapardık?" diye konuştu.

Kanal İstanbul ile iki "butik şehrin" kurulacağını kaydeden Erdoğan,   "Ama bunlar bunu da hazmedemez. Yalovalı kardeşlerimiz başta olmak üzere  milletimiz bizim bu projeyle ne yapmak istediğimizi gayet iyi biliyor." diye  konuştu.

Elon Musk'ın kendisini ziyaret ettiğini hatırlatan Erdoğan, "Bizimle  görüştü. Niye senle görüşmedi? Beraber bir şey yapabilir miyiz bunun için geldi  ama beraber bir şey yapılacak olanı bulmak da önemli. Yapacağız, konuşacağız"  diye konuştu.

Yerli otomobil konusunda hızlı bir çalışma yapıldığını kaydeden  Erdoğan, "Biz Türkiye'yi dünya devleti yapacağız." diye konuştu.

29 Ekim'de hizmete girecek yeni havalimanından hafta sonu bir  televizyon programı gerçekleştireceklerini, belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Bunların kafasındaki fotoğraf 1940'ın fotoğrafı. Sivaslı Nuri Demirağ, Allah  rahmet etsin uçak fabrikası yaptı. CHP ne yaptı? O uçak fabrikasını kapatıp gaz  ocağı fabrikası yaptı. Bunların zihniyeti bu. Bu ülkede ne zaman bir kaos,  kargaşa, kriz çıksa karşı taraftan hep aynı talepler gelir. Yatırımları durdurun.  Daha doğrusu ülkeye kontak kapattırıp, 'anahtarları da bize verin' demek  isterler. Bu sözü dün bölücü terör örgütü söylüyordu, bugün de Bay Muharrem  söylüyor. Ne farkınız kaldı bunlardan."

Millet Bahçeleri projelerini anımsatan Erdoğan, "Amerika'nın Central  Park'ı varsa, İngiltere'nin Hyde Park'ı varsa, Yalova'nın da Millet Bahçesi  olsun. Bütün anne, baba, çocuklar hep birlikte orada şöyle yatıp yuvarlansınlar.  Güzel olmaz mı? Zaten Yalova yeşil ama Millet Bahçeleriyle yemyeşil olsun. Bunu  istiyorum. Buna yönelik çalışmalar da devam ediyor." diye konuştu.

Vatandaşlara, dev ekranlarda İstanbul'da Atatürk Havalimanı alanına  yapılacak millet bahçesine dair görüntüleri izlettiren Erdoğan, bu çalışmanın  daha bitmediğini söyledi.

Bu çalışma sonrasında İstanbulluların buraya akın edeceğini dile  getiren Erdoğan, buranın Central Park'tan 4 kat daha büyük olacağı bilgisini  verdi. Erdoğan, laf değil iş ürettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bunun dışında da İstanbul'da 5 tane daha var. Onlar da yapılacak. Her  ilimizde futbol sahalarını yapıp, eskilerini bunlara dönüştüreceğiz. İstiyorum ki  biz çevreciyiz, bunun, yeşilin gereğini yapalım. Bu adımları da atalım. Bununla  da kalmayacağız. Süratle de bu işi inşallah çözeceğiz. Yeni bir şey daha  söyledim. Nedir o? Millet kıraathaneleri. Bundan da rahatsız oldular. 'Bu,  işsizlik nedenidir.' dediler. Neden işsizlik? 'Bu kumarhane' dedi. Bizim  planımızda böyle bir şey yok ki. Biz millet kıraathanesinden bahsediyoruz. Şu  Zeytinburnu'nu bir getirin bakayım. Burası Zeytinburnu Belediyemizin şu anda  bitirdiği bir millet kütüphanesi. 24 saat açık burası. Gençler nasıl? Yalova'ya  böyle bir yer yakışmaz mı? Herkes burada üniversiteye hazırlık çalışması yapıyor.  Üniversitede okuyan da geliyor. Yeni projeler de hazırlattırıyorum. Bunlarla  beraber 100-200-400-600-800-1000 metrekarelik millet kıraathaneleri yapacağız.  Bunu aslında geçmişimiz yapmış. Biz daha farklısını yapacağız. Bunu yapmak  suretiyle de o okuma kültürünü gençliğe aşılayacağız. Biz bunlara simidini,  çayını, kahvesini, kekini vereceğiz. Ben 'kek' diyorum. Bay Muharrem keklik  anlıyor. Ne yapayım şimdi? Biz buraları cazibe merkezi haline getirelim  istiyoruz. 24 saat."

Erdoğan, en kısa zamanda bu projelerin de bitirileceğini aktararak,  Zeytinburnu'ndaki millet kütüphanesi hakkında bilgiler verdi.

Yalova'nın en merkezi yerine de millet kütüphanesi ve millet  kıraathanesi yapacaklarını dile getiren Erdoğan, "Burası biraz büyükçe ister.  Projelerimiz tip proje olacak. Bu adımları atacağız." diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin kendi  arasında da sorunlar yaşadığını aktararak, "Bunlar zaten kendi aralarında da  birbirine girmişler. Tabii kendi partisinde kazanamadı. Hep kaybetti. Öyle mi?  Şimdi de buna girdi. Şimdi kendisi genel başkanına bir şeyler söylüyor. Tamam da  sen kendin ne yapacaksın, bu hırs nedir? Bunun sebebini biz anlayamıyoruz. Kendi  genel başkanına o kadar ağır ifadelerle yükleniyor." ifadelerini kullandı.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin kendi parti yönetimi  hakkındaki değerlendirmelerinin yer aldığı görüntüleri izleten Erdoğan, "Ne  diyeyim ben daha, bir şey söylemeye gerek var mı? Ben inanıyorum ki benim  Yalovalı kardeşlerim de gereğini yapacak. Şimdi ben de kendisini yine söylüyorum.  24 Haziran'da birinci çıkamazsan siyasi hayatını bitirecek misin? Var mısın?  Diyemez. İşte bu hırs. Bu hırs hepsini bitirecek. AK Parti bu yola evelallah  farklı bir şekilde devam edecek." dedi.

Erdoğan, kalan son günlerde seçmenlerden kapı kapı dolaşmalarını, bu  işi bitirmelerini istedi.

İnce'nin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in usulüne uygun istenmediğine  dair söylemlerinin yer aldığı görüntüleri de izleten Erdoğan, CHP heyetinin  delilleri incelemesini ve sonuçlarını anımsattı.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İnce arasındaki  söylem farklılıklarına dikkat çekerek, "Birisi vergici, birisi de malum fizik  öğretmeni. Ehlini gönder. Gönderdin. 3 sayfalık raporu da verdiler. Mesele bitti.  Şimdi bak yatıyorlar, kalkıyorlar. Brunson, Brunson... Kim Brunson? İzmir'deki  bunların bir papazı... Bizden onu vermemizi isterdiler. Dedim ki 'Kusura  bakmayın.' Öyle mi? Bizden istiyorlar. Dedik ki 'Kusura bakmayın. Yargıda.' Yargı  kararını verir. O karara uyarız. Siz de FETÖ'yü verin. FETÖ yargıda değil. FETÖ  serbest. Niye vermiyorsunuz? Olay bu kadar basit. bu kifayetsiz muhterislere, bu  istismarcılara, bu yalancılara 25 Haziran'da derslerini veriyoruz muyuz? Güçlü  Meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye diyor muyuz? Rabbim hepinizden razı olsun.  Her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.