Hava Durumu

Erdoğan Macaristan'da konuşuyor

Başkan Erdoğan ile Macaristan Başbakanı Orban ortak açıklama yapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2018 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2018 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Erdoğan Macaristan'da konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

5 yıl aradan sonra bu defa Cumhurbaşkanı sıfatıyla Macaristan'da bulunuyorum. Bütün alanlarda neredeydik nereye geldik, bunları masaya yatırarak çalışmalarımızı sürdürdük. Macar dostlarımızın 1. Dünya savaşında Mehmetçik ile aynı saflarda çarpışmış olmalarını unutmak mümkün değildir. Galiçya'da şehit düşen askerlerimizi yarın şehitliğe yapacağım ziyaret ile yad edeceğiz. Gelibolu'da dikilecek anıt tarihi dostluğumuzun sembolü.

İkili ticaret hacminde geçen yıl 2.6 milyar dolarlık bir rakamı yakaladık. Amacımız bu rakamı 5 milyar dolara çıkarmaktır. İş adamları ile görüşme yapacağız. Her iki ülkede ne gibi adımlar atılabilir bunların önünü açmak ve onlara bir heyecan vermek düşüncesiyle bu toplantıyı organize ettik. Macaristan ile her alanda mükemmel ilişkilere sahibiz. Asya ile Macaristan arasındaki ilişkilerin güçlenmesini bundan sonrada destekleyeceğiz.

FETÖ İLE MÜCADELE

FETÖ ile mücadelede verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Milet olarak bu dayanışmayı asla unutmayacağız.

SORU-CEVAP

Türkiye'deki mülteciler

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Suriyeli olarak yaklaşık 3.5 milyon, Iraklı olarak da 500 bin mülteci var. Mültecilere kapılarımızı açık tutmuş olsak tablo böyle olmaz. 3.5 Suriyeli bunlar daha çok ya kamplarda ya da ülkemizin içerinde başka yerlerde bulunuyorlar. Ama geri dönüşler de başladı. En son İdlib'de bir iltica durumuyla karşı karşıyaydık. AB üyesi ülkelerden de destek bekliyoruz.

CEMAL KAŞIKÇI'NIN KAYBOLMASI

Bu olayın ülkemizdeki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda cereyan etmiş olması bizler için çok çok önemli. Türkiye Cumhuriyeti olarak bu süreci takip etmek, kovalamak, bizim hem siyasi, hem insani görevimizdir.

Bunu, bazı çekinceler içinde kalarak kendi haline bırakamayız.

"KONSOLOSLUK ÇALIŞANLARININ, İDDİALARINI İSPAT ETMELERİ GEREKİYOR"

Örneğin bu kişi bir gazeteci. Ve nişanlısıyla beraber gelmiş olduğu başkonsoloslukta, orada nikahla ilgili muameleleri yapacakken, bir insan kendisi içeri girip de, dışarı çıkıp çıkmadığını kimin ispat etmesi lazım? Oradaki başkonsolosluk görevlilerinin. Orada kamera yok mu, hepsi var! Bunu ispat etmeniz lazım.

Dışarı çıktığı zaman herhalde nişanlısıyla buluşarak gitmesi gerekmez mi?

"EMNİYETİMİZ VE İSTİHBARATIMIZ SEFERBER OLDU"

Bize müracaat edildiği andan itibaren, gerek emniyet teşkilatımız, gerek istihbarat teşkilatımız, hepsi seferber olmuş durumdalar.

"BAŞSAVCILIK TEYAKKUZA GEÇTİ"

İlk andan itibaren Adalet Bakanlığı'na verdiğimiz talimatla İstanbul Başsavcılığımız teyakkuza geçti.

"ÇIKAN BAZI HABERLER BİZİ DE DÜŞÜNDÜRÜYOR"

Çalışmalar devam ediyor. Hedefimiz bir an önce neticeye ulaşabilmek. Yazılı ve görsel medyada konuyla ilgili çok çok farklı haberler çıkıyor. Bunlar tabi ki ister istemez bizi de düşündüren konular.

"KONSOLOSLUK YETKİLİLERİN "BURADAN ÇIKTI" DİYEREK KENDİNİ KURTARAMAZ"

Bir an önce neticeyi almak durumundayız ve başkonsolosluk yetkilileri "buradan çıktı" demekle kendilerini kurtaramazlar. Eğer çıktıysa bunu görüntülerle ispat etmek durumundasınız.

Kalkıp da, Türk makamlarına "nerede bu" diye soranların, öncelikle bu iş nasıl oldu diye sormaları lazım.

"SUUDİ ARABİSTAN'DAN GELİP GİDENLERLE İLGİLİ İNCELEMELER SÜRÜYOR"

Havaalanına giriş çıkışlar inceleniyor. Suudi Arabistan'dan bazı gelen gidenler var, başsavcılık bununla ilgili de gerekli çalışmaları şu anda yapıyor.

AYRINTILAR GELİYOR...

.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.